juneightt
Üye
Merhabalar. Bilgi İşlem in talebi üzerine kendilerine transferden sonra ayrı bir UPS hattı tesis ettik. Ana beslemeden sonra zemin kattaki panosunda bir ana salterden gectikten sonra iki kol ile bilgi işlemin 4. Kattaki ups odasına geldik. Panolarda sağır tip kaçak akım rölesi kullandığımız halde roleler zaman zaman aktive olunca hadi dedik izolasyon trafosu kullanalım, UPS çıkışından sonra yer alan tüm katlardaki server ve switchleri izole edelim. İşler tam güzel giderken 2 gündür -buraya dikkat- binadaki tali panolardaki (şebeke ve diğer bilgi işlem olmayan ups beslemeleri panoları) çoğu kaçak akım rolesi gibi bilgi işlemi besleyen bu iki koldaki ups çıkışlarındaki monofaze kaçak akım roleleri atmaya başladı. Roleler ups çıkışlarında yer aldığı için serverler 1 anda kesildi, bilgi işlem bize isyan etti. Bizden kaçak akım rolelerini devre dışı birakmamizi ima ettiler, biz de bu sorumluluğu kabul etmedik, onun yerine cikistaki kacak akim rolelerini iptal edip girişe trifaze röle takmayı düşündük. (Not:Upsler trifaze besleme,monofaze çıkış). Bu niyetle denemeler yaptık ama bu sefer de kaçak akim roleleri tutmadı. Firma bize diyor ki izolasyon trafosu ile kaçak akım inadında bu kadar bulunan bir sizi gördük, diğer işletmelerde hastanelerde biz izolasyon trafosu ile kaçak akım kullanmıyoruz gerek yok. Ben de cevap olarak gerek var ki kaçak akımlar devreye giriyor diyorum. Arkadaşlar, meslektaşlarım vallahi ekip olarak kafamız allak bullak oldu. Enerji analizorune baktim 2 3 gunde ciddi pikler, olaylar yok. Ne oldu da sorunsuz çalışan sistem 2 gündür bizi perişan etti, ne yapmalıyız ki hem IT veri güvenliği sağlansın hem de biz insanları carpilmalara karsi koruyalım.