ısı pastası

Katılım
17 Ara 2009
Mesajlar
128
Puanları
1
ya ben bişeyi merak ettim acaba gerçekten ısı pastası işe yarıyomu bazıları diş macunu daha iyi diyor siz ne dersiniz
 
Isı pastası dediğin termal macun olmalı, ısı iletimi için özel imal edilmiş bir ürün, mutlaka işe yarar.
Diş macunu da işe yarar, dediğin gibi, ama sadece diş çürümelerine karşı. =)
 
hocam lehimlerde sanırım zaten pasta varmış
benim tek gördüğüm şey pasta ile ilave kullanıncaolunca daha çabuk ısınıyor lehim eriyor.
ama evi çok pis kokuttuğu için kullanmıyorum. Bence zaten lehim yapmayı iyi biliyorsanız gerekli birşey değil.
 
Bahsedilen şey lehim pastası değil, termal macun, iki yüzey arasındaki yani ısı transferini arttırmak için kullanılır, Lehim pastası ise lehimleme sırasında oksidasyonu önlemek için."Isı pastası" tanımı karışmasına sebep oldu sanırım.
 
Lehim pastası daha çabuk ısınması için değil korozyana karşıdır. Isı ile birleşerek asidik bir ortam oluşturuyor. Lehim yapılacak yüzeyi temizleyerek ve oksidasyonu önleyerek lehimin kalitesini arttırıyor. O nedenle kullanmanı tavsiye ederim. bunun ustalıkla vs alakası yok.

Diş macunu meselesine gelince bunu size her kim demişse saçmalamış resmen. Sadece rengi benziyor diye termal macunu diş macununa denk yapmış her kim diyorsa...

Diş macunu sıcakta ne olur bir düşünün bakalım. Sertleşir.
Halbuki termal macun sertleşmez.
 
Diş, diş macunu, protez, yazılım, program, elektronik ile sorularınızda kudretuzuner hocanın görüşlerini almanızda yarar var. Kendisi hem bir diş hekimi, hem de usta bir elektronikçidir :D
 
sanırım termal macundan bahsediyorsunuz, sıcaklığın dengelenmesini sağlar ve kesinlikle faydalıdır. pc de işlemci ile üzerindeki soğutucu arasında da bulunur ve işlemcinin sıcaklığının üzerindeki alüminyum soğutucuya iletimini sağlar.
 
ısı pastası olmazsa olmaz yerler vardır.en basitinden, elektrikli semaverlerin rezistansı ile kazanın birleştiği yüzeye sürülmektedir.zira o sürülmezse sıcaklık,kazana daha zor dolayısıyla alta daha kolay yol alacagı ıcın elektrikli semaverin altındaki plastik kaplamayı yakmaktadır.bilgisayar işlemcilerindede vardır.fan ile işlemci arasında,işlemcinin ısısının fan tarafından daha kolay sogutulması için.
 
Bu termal macunu kontaktörlerin kontaklarına da kullanbilirmiyiz:?
Ben bunu çok sık ileri-geri yapan 45 kW lık bilezikli asenkron motorun 3TF53 kontaklarına uyguladım.Test ediyorum şu anda.Arktan dolayı oluşan sparkın biraz azaldığını ama ilk çalışmalarda duman çıktığını gördüm.Bu konuda tecrübesi olan var mı:?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,440
Mesajlar
926,774
Kullanıcılar
451,996
Son üye
Mucothex

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst