ısıtıcı ve frekans değişimi etkisi?

Frekans arttıkça verilen güçte artar. Bunun nedeni,

Direncin sabit. Gerilimin sabit. Bu durumda suya verdiğin enerji doğrudan gerilim grafiğinin altındaki alana eşittir. Frekansı 2 kat artırınca grafiğin taradığı alan artacağı için süre de küçülecektir.

Frekans 2 kat artınca taradığı alan 2 katına artmaz. İntegral almadm ama gözle de bariz görünüyor.
 
Uyarın için teşekkürler, ancak taradığı alan 2 kat artar yazmadım zaten. Sadece artar dedim. Senin de dediğin gibi ne kadar artacağını hesaplamak lazım. Değişim miktarı hesap sonucu görülür.

Gücün artacağını şu şekilde de anlayabiliriz. Frekans yükseldiği için, efektif gerilim yükselecek. Dolayısıyla aynı dirençten geçen akım artacak.

Aslında bu deneyi bir de DC gerilimde yapmak lazım. Tabii o durumda gerilim 220V değil 220*karekök(2)=310 VDC vermek gerekir.
 
konuyu açan sayın calivaron arkadaş bende birkaç düşüncemi açıklamak istemiştim.son olarak şunları eklemek isterim yanılmamamız lazım
sonuçlar ortak olmak zorunda.mecburen bu böyle yoksa birşeylerin anlamı kalmaz.sende hatalı gördüğün yaklaşımımı lütfen belirt ben seninkileri belirtiyorum.

bence boşuna kafa karıştırmanın lüzumu yok.
örneğin indüksiyon ısıtma uygulamalarında bobinin endüktif gücünden faydalanılarak ısıtma yapılır.omik güç Q faktörünü etkileyen en önemli değişkendir bu yüzden her şey kalın ve büyük tutulur sebeb R direncini en aza indirmektir.bobinlerin x frekansta çektiği akım C kondansatörüyle kompanze edilerek rezonansa sokulur ve şebekeden en az akım çekilerek bobin kondansatör arasında uygulanan gerilim ve frekansa uygun akımın dolaşması sağlanır.R direnci burda olumsuz bir şeydir olmaması lazımdır.güç kaynağından sadece bobine paralel bağlı R direnci yani yük direnci oranında akım geçer.geçen indüktif akım bobini acayip ısıtır rezistif değil indüktif akım bobinin ısınmasını sağlar.eğer soğutulmassa bobin anında yanar.bu şekilde yanmak üzere olan bir bobini suya sokarsak suyu ısıtır kastettiğiniz ısıtma bu tip bir ısıtmamı.bobinin kendi sargılarından oluşan R direnci seri bağlı R direnci olmalıdır

sen eğer indüksiyon ve rezonans güçünden faydalanarak yüksek akımlar dolaştırdığın bir bobini suyun içine sokarak ısıtma yapmak istiyorsan
r omik yükü işine gelmez bobini kalın tutup rezonans frekansını Elektronik
sayesinde full senkronize tutarak.bobinde indüktif yüksek akımlar dolaştırarak suyu kısa sürede ısıtma derdindeysen.güç kaynağından olabilecek en az akımı çekerek en yüksek ısıtm gücüne ulaşmak mümkün.ama burda rezistanslı ısıtmanın en ufak faydası yok.bu farklı

ama sen işin içine rezistansı katıyorsun rezistans ile ısıtma yapacaksan
L değişkeniyle işin olmaz aksine indüktif direnç senin için sorundur
eğer ısıtıcını bol sarımlı helezonik kromnikel den sardınsa
belli bir frekanstan sonra L sorun olur devreye bağlı seri endüktans etkisi göstererek akımın düşmesini sağlar yukardaki olayın tersi.

herkese saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Mesajlar
930,872
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst