Poular birbirinden bağımsızda çalışır bağlıda çalışır bu size kalmış ama tarama sırasına göre çalışırlar sol menüde TASKS-Cycle Tasks tıkladığınızda altalta programda oluşturduğunuz POU'lar listelenir sürükle bırak mantığı ile pouların tarama sırasını istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
Bir pounun içinde kullandığınız X,M,D,S.... g,b, alanları ve bitleri diğer pou içerisindede kuyllanabilirsiniz.
programınız ister tek pou ieçrisineisterseniz birden çok pou içerisine yazabilirsiniz bu size kalmış.
Ben birden çok pou kullanmayı tercih ediyorum böylece programda bir düzeltme yapacaksam veya hata arıyorsam bunu bulmak daha kolay oluyor.
Aşağıdaki görselde programı bölğmlere ayrılmış ve tarama sırası değiştirilmiş şekilde gösterdim.
Programdaki herhangi bir POU üzerine sağ tıklayıp Properties seçtiğiniz zaman açılan pencerede işaretlediğim ACTİVE yazısındaki tiki kaldırırsanız bu pouyu plc içerisine yükleseniz dahi işlem yapmaz devredışı bırakmış olursunuz. Buda makinedeki bir bölümü programdan devredışı bırakıp ileride yeniden ihtiyaç olduğunda devreye almanıza yada yaptığınız büyük kompleks bir makinedeki bazı fonksiyonları kısıtlayıp müşterinnin isteiğine göre düzenlemenizi sağlayan bir kolaylık. Tıpkı bir programın freee-pro-ultimate gibi farklı özelliklerinin aynı yapı içerisinde bulunması gibi
Properties penceresinde sağdaki Task açılır menüsüne tıklarsanız buradanda oluşturduğunuz pounun ne çeşit bir interrupt olduğunu veya nasıl bir soubrutine olduğunu şeçebilirsiniz.
Yine properties menüsünde resimde görüldüğü gibi her POU'yu ayrı ayrı ve birbirinden farklı şifrelerle şifreleyibilirsiniz ve bu şifre girilmeden o POU içeriği kesinlikle görüntülenemez ve bu şifrelemeyi sadece rakamlarla DEĞİL en fazla 12 karaktere kadar klavyenizde bulunan bütün tuş kombinasyonlarını kullanarak yapabilirsiniz. Buda kırılmasını çok çok zorlaştıran bir durumdur. Şifrelem yerindeki LOCK işaretlerseniz şifreli bir POU yada fonksiyon bloğunun şifresi artık değiştirilemez veya devredışı bırakılamaz.
Ekli dosyayı görüntüle 51429