Elinizde bir analizörün varsa eğer (veya sayacın 8.8.0 hanesinden) kompanzasyon devre dışı iken ölçüm yapıp dengesiz yüklerin yanında,birde şebekeye yükler tarafından kapasitif yük basılıyormu ona bakın.
Üç faza ait kapasitif verileri saklayıp,kompanzasyonu devreye alın.Dengesizlik sonucu kondansatörleriniz aracılığıyla fazladan basılan kapasitif yükü,reaktif rölenizin Var menüsünden gözlemleyip,elinizdeki verilere uygun reaktörleri seçin.
Reaktör oranlarını belirledikten sonra kullanmış olduğunuz r.g.k.r reaktör tanımadığı için reaktörleri ya 24 saat devrede tutacaksınız,yada kapasitif etkinin en çok olduğu saatlerde bir timer aracılığı ile devreye alacaksınız.Ama bu şekilde yapacağınız bir ugulama ilede birebir sonuçlar almanız bir hayli zor,şansınız varsa eğer,ki küçük bir ihtimal kapasitif etkileriniz durağandır,eğer böyle değilse bu sefer işletmeyi endüktüf reaktiften cezaya sokma riskiniz var.
NOT=Reaktörler çabuk ısınan ve korunması gereken devre elemanlarıdır,röle aracılığı ile devreye sokulmayan,yani reaktörlerin sabit bağlandığı tesislerde reaktörler üzerinde kesinlikle termik bulunmalıdır,bunun yanında pano havalandırması yapılmalıdır.
Bu tür sorunların yaşanmaması adına sizlere kendi ürünümüzü tavsiye ediyorum,SVC sistemi ile devreden ihtiyacı kadar endüktüf yük çekilir.Yani 1,5 kVAR lık reaktör ihtiyaca göre 1,5 Var'a kadar açılıp,sistem birebir kompanze edilir.Zaten reaktör almak zorunda kalacaksınız,yanında alacağınız bir sürücü ve röle çok büyük mevlalara mal olmayacak.Ayrıntılı bilgi için irtibata gecebilirsiniz,hoşçakalın.