Anlaşılan diğer sahalara göre en yoğun tempo burada , peki tüm bu emeklere rağmen maaş aralığı tahmini olarak senelere göre nasıl değişiyor ? başka iyi ve kötü yönünü yazacak yok mu ?
Selam..
Maaş kısmı 10 sene öncesinde çok iyi idi. Ama artık fabrika bakım mühendisi bile daha iyi maaş alıyor diyebiliriz.
Arkadaşların dediği gibi çok yoğun ve yorucu bir iş. Kendinden çok ödün vermen gerekir. Ama bir o kadar da zevkli iştir.
10 yıldan fazla şantiye tecrübesi ile aşağıdaki gibidir ŞANTİYECİLİK.
Buda kıssadan hissesidir
Şantiyeci yaradanı tarafından"yardır ya kulum" denilmiş insandır.
Dayanıklıdır +40 -40 demez, her koşulda yardırır. Adaletlidir, üstüne söver altını ezer.
Uysaldır sigara molasında bir araya gelip şantiyesine, projesine, yönetimine söver sayar, dakka başı istifa eder, ama sigarası bittimi hadi ben sahaya kaçtım der çalışmaya devam eder. Ekonomiktir az yer, hızlı kaçar, sabah çay kahve sigara, akşam da iki bira çakar devam eder. Organize ve dakiktir, hiç bir işini geciktirmez olsa olsa ya on going dir, yada dış mihrapların parmağı vardır.
Cesurdur, altındaki arabaya bakmadan sahada yardırır, kepçe operatörüne giydirir. Korur kollar, sahada nerede malzeme unutulsa işine yarasın yaramasın alır sahip çıkar, yetim öksüz bırakmaz.
Yol yordam bilir, koyar postasını, nabız yoklar, olmadı döner ağam paşam çeker götü kollar. Renkli bir karakterdir, üstünde yeleği, kafasında bareti yüz metreden belli eder kendini.
Emekçidir, öyle merso, BMW, Ferrari onu çekmez. çıkar jcb (kepçe) nin üzerinde çektirir profil resmini.
Kalender meşreptir nefes alsın yeter. Sahiplenir, iş bitti mi "aha burayı ben yaptım" der, babasının malı zanneder. Yaratıcıdır, her dilde her şivede küfreder, kendine has küfürleri ile nam salar, adını ölümsüzleştirir.
Kafadan kırıktır biraz, şantiyenin tozu, sıcağı, soğuğu, sigaranın dumanı akşamdan kalma baş ağrısı derken, devreler yanar acayip geyik muhabbeti yapar.
ANLATILMAZ YAŞANIR ŞANTİYECİLİK ...