Vacip DENİZ
Paylaşımcı üye
Sayın KAZIMUGUR ustamız ne güzel açıklamış. Bir yerlere gelebilmek için önce birsürü emek harcamalısın. Ben meslek lisesini bitirdiğimde 1 hafta sonra mermer fabrikasında( aynı zamanda ocaktı da ) işe başladım. Elektrikçi olarak almadılar önce fabrikada taşta çalılıcaksın dediler, kabul ettim. 3 hafta sadece taş taşıdım ( beden gücü ile, fabrika ortamını görmüş olanlar bilirler.) 3 hafta boyunca ben elektrikçi olacağım dediğimde kimse inanmıyordu, yapmazlar deniliyordu. 3 hafta sonra kademe kısmında çalışmaya başladım, ben ustalarıma karşı iyi ve saygılı davranıyordum, yeri geldiğinde küçük olduğumu biliyordum. Çok da güzel iş öğrendim. kısa sürede gece arızalarda beni evden alıp fabrikaya götürmeye bile başladılar. şuan orada çalışmıyorum sonra üniversiteye falan gittim, şuan bir kamu kurumunda teknisyenim ama ilk tecrübelerimin faydasını hala görmeye devam ediyorum. Yeri geliyor usta oluyorum, yeri geliyor yapı denetimci oluyorum, ve yeri geliyor usta yardımcısı-çırak oluyorum bundan gocunmaya gerek yok. Her daim öğreneceğimiz şeyler var. Öncelikle sabırlı olmak gerekiyor. Sabırlı ve saygılı olmanın çok faydasını görürsün.