Orası kesin de, şarj cihazını söküp takmaya değer mi? Tabi ki milyonlarla çarpılması gerekir! Bir de sök-tak cihaza ve prize, tüketilen enerjiden daha çok mu zarar verir? Ya da sürekli şarjda olan cihazın yıldırım, şimşek gibi etkilerle oluşan gerilim dalgaları/darbeleri ile daha mı çok riske girer? Bu kırsalda, şehirde bile fark edebilir.orada bir tüketim var uzakta, görmesek te, bilmesek te, o tüketim bize yazıyor. en basit örnek, hani taktın kırmızı led yanıyor, şarj bitince yeşil oluyor ya, oradan anlamak lazım.
olaya sadece şarj aletleri olarak bakmamak lazım. kullanmadığımız her elektrikli aracı işlev dışıyken elektriğini kesmek, fişten çekmek en mantıklı çözümdür. stand by duran her cihaz az yada çok Elektrik tüketir. bilmem dikkatinizi çekti mi? yabancı ülke videolarında, özellikle abd çekimi olanlarda, seyyar ara kablolarında, bazen duvar prizlerinde bir on off anahtar var. prizde bırakmak sizlerin tercihi. ben sadece gözümün gördüğü, göz erimi mesafede şarj ederim ve işi bitti mi sökerim. benim için sadece elektrik tüketimi değil. elektriğin gitmemesi önemli. (güç katında kapasitörler şişmez)Orası kesin de, şarj cihazını söküp takmaya değer mi? Tabi ki milyonlarla çarpılması gerekir! Bir de sök-tak cihaza ve prize, tüketilen enerjiden daha çok mu zarar verir? Ya da sürekli şarjda olan cihazın yıldırım, şimşek gibi etkilerle oluşan gerilim dalgaları/darbeleri ile daha mı çok riske girer? Bu kırsalda, şehirde bile fark edebilir.