emodiyator
Profesyonel Üye
resimde verdiğiniz sayaç çarpanı sizin sayaca ait ise 8625 katı küçülterek yazıyor demektir.Yani sayaçtaki 1 kw gerçekte 8625 kw dır. 7400 kva toplam trafo gücünüz var minimum yüksüz halde 74 kvar tam yükte ise 370 kvar endüktif tüketim yapacaktır. Eğer endüktif yükleriniz devre dışı iken endüktif reaktif ilerliyorsa sabit kondansatörleriniz yetersiz kalıyor yada uygun değerde seçilmemiş demektir.Yüklenme durumuna göre modifiye edilmesi gerekir. Toplamda Endüktifin yükselmesi çok trafolu yada trafosu büyük işetmelerde görülen olağan bir durumdur.Ben çok az monofaze yüklerin olduğu taş kırma şantiyesinde yüksüzken cosfiyi 0,12 gördüğümü hatırlıyorum
Kompanzasyon panonuzun kademeleri küçük güçlere göre ayarlanmamışsa ufak değerleri görmez bunun da düzeltilmesi gerekir.Kompanzasyon panolarının büyük çoğunluğu ag kısmındaki yükü kompanze eder buda tesis duruş halindeyken sayacın endüktif reaktifi yazması kompanzasyon panosunun bunu görmemesi anlamına gelir.Panolarınız ag den kompanze ediliyorsa 2 seçenek var ya sabit kondansatörleri yüklenme durumuna göre yeniden ayarlayacaksınız yada og referanslı reaktif güç kontrol rölesi kullanacaksınız.
Kompanzasyon panonuzun kademeleri küçük güçlere göre ayarlanmamışsa ufak değerleri görmez bunun da düzeltilmesi gerekir.Kompanzasyon panolarının büyük çoğunluğu ag kısmındaki yükü kompanze eder buda tesis duruş halindeyken sayacın endüktif reaktifi yazması kompanzasyon panosunun bunu görmemesi anlamına gelir.Panolarınız ag den kompanze ediliyorsa 2 seçenek var ya sabit kondansatörleri yüklenme durumuna göre yeniden ayarlayacaksınız yada og referanslı reaktif güç kontrol rölesi kullanacaksınız.
Son düzenleme: