Beyaz eşyalar için Akım koruma prizi hakkında

calderon61

Üye
Ustalarım merhaba,
Balkonda tek bir priz var. Bu prize çoklu halde bağlı ;
Çamaşır makinesi (kullanma kılavuzundaToplam akım (A) 10 Toplam güç (W) 2000-2350 değerleri yazmakta.)
Arçelik ısı pompalı çamaşır Kurutma makinesi A++ ( değerleri yazmıyor )
1 adet tezgah altı 3 çekmece mini dondurucu ( kurban zamanlarında kullanıyorum şuan aktif)
1 modem, 1 pc monitörü ve onu çalıştıran uydu cihazı

şu şekilde bağlı

Akım koruma alıp taksam Çamaşır ve kurutma makineleri için ne önerirsiniz ?
çoklu olanlardan mı yoksa teklimi ?

bir prize çok yüklendik biliyorum ama başka bir yolum yok.
önerilerini yazarsanız sevinirim.

Not: ilk üçlü priz 2,5 luk kablo

1736336513133.png

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-01-08 at 14.39.58.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-08 at 14.39.58.jpeg
    97.6 KB · Görüntüleme: 5
Akım koruma prizi hakkında bilği vermemişsiniz .
Uzatma üzerine uzatma ve yonca fiş olmaz .
Çok cihaz ürün olmaz sadece biri
Kablo amperi cihaz ürün amper ile hesaplamalarla ...

Böyle sistem tam katliam .

Hesaplama .
Sadece bir cihaz ürün , sadece bir uzatma ile kullanımı
Tavsiye sadece ( modem , uydu , monitör ) grup
Akım koruma prizi ( Ne kadar korur ? bilinmiyor )

Diğer yonca fiş ve diğer 2 .uzatma da kullanılmayacak .
1 - Mini buzdolabı çalıştırma
2 - Çamaşır mak .
3 - Çamaşır kurutma makinası
4 - Modem ,monitör , uydu

Son düzenleme:
akım koruma almanın boşa olduğunu düşünüyorum,çamaşır makinası ile kurutma aynı anda çalışmadığı sürece sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama dediğiniz gibi tek prize çok yüklenilmiş

Akım koruma prizi hakkında bilği vermemişsiniz .
Uzatma üzerine uzatma ve yonca fiş olmaz .
Çok cihaz ürün olmaz sadece biri
Kablo amperi cihaz ürün amper ile hesaplamalarla ...

Böyle sistem tam katliam .

Hesaplama .
Sadece bir cihaz ürün , sadece bir uzatma ile kullanımı
Tavsiye sadece ( modem , uydu , monitör ) grup
Akım koruma prizi ( Ne kadar korur ? bilinmiyor )

Diğer yonca fiş ve diğer 2 .uzatma da kullanılmayacak .
1 - Mini buzdolabı çalıştırma
2 - Çamaşır mak .
3 - Çamaşır kurutma makinası
4 - Modem ,monitör , uydu
sistem kötü evet. Ama müteahhit efendi tek priz koymuş çamaşır ve bulaşık makinesi için. monitör uydu ve modem herzaman açık değil ordan mutfak için çekmiştim. Dondurucu şuan açık ama kapatıcam kurban bayramına kadar. Akım koruma prizi vardı tunçmatik 5 li olan. Onu aldım başka yere lazım oldu. Yerine başka alayım diye düşünüyorum. Yonca fiş şuan geçici takmak zorunda kaldım.
Normalde olacak olan , çamaşır makinesi, kurutma makinesi, dondurucu ( kurbanda sadece)
modem, monitör ve uydu için başka yerden çekerim
Priz sigortası kaç amper? 32 ihtimal 40 plase . Derin dondurucu üzerinde nazar boncığu varsa sorun olmaz.
sigortalar B20 3 tane var , b25 3 tane var sigorta panomda

sistem kötü evet. Ama müteahhit efendi tek priz koymuş çamaşır ve bulaşık makinesi için. monitör uydu ve modem herzaman açık değil ordan mutfak için çekmiştim. Dondurucu şuan açık ama kapatıcam kurban bayramına kadar. Akım koruma prizi vardı tunçmatik 5 li olan. Onu aldım başka yere lazım oldu. Yerine başka alayım diye düşünüyorum. Yonca fiş şuan geçici takmak zorunda kaldım.
Normalde olacak olan , çamaşır makinesi, kurutma makinesi, dondurucu ( kurbanda sadece)
modem, monitör ve uydu için başka yerden çekerim

sigortalar B20 3 tane var , b25 3 tane var sigorta panomda
Sigortalarınıza düzenleme lazım. 10-16-20 olmalı kombinasyon. Şu çoklu prizi acil müdahale 20 yaptırın ilk önce. Trabzonlular gözü kara olur ama sizinki biraz yangın modu olmuş.

Sigortalarınıza düzenleme lazım. 10-16-20 olmalı kombinasyon. Şu çoklu prizi acil müdahale 20 yaptırın ilk önce. Trabzonlular gözü kara olur ama sizinki biraz yangın modu olmuş.
bu zamana kadar şöyle yırrtık herhalde. Kurutma ve çamaşır makinesi aynı anda çok fazla çalışmadı. Dondurucu da desen 3 çekmeceli küçük. O da herzaman kullanmadık falan filan :)
Akım korumayı şundan dolayı alayım diye düşündüm ama işlevi nedir bilmiyorum. 1 hafta öncesine kadar tunçmatik 5li olandan vardır. çamaşır ve kurutma ona bağlıydı. Bazen üzerinde bulunan sigorta atıyordu. Demekki o ara ikisi aynı anda çalıştığı döneme denk geliyordu. Attığı için iyi bişey diye düşünüyorum yanlış mı ?

bu zamana kadar şöyle yırrtık herhalde. Kurutma ve çamaşır makinesi aynı anda çok fazla çalışmadı. Dondurucu da desen 3 çekmeceli küçük. O da herzaman kullanmadık falan filan :)
Akım korumayı şundan dolayı alayım diye düşündüm ama işlevi nedir bilmiyorum. 1 hafta öncesine kadar tunçmatik 5li olandan vardır. çamaşır ve kurutma ona bağlıydı. Bazen üzerinde bulunan sigorta atıyordu. Demekki o ara ikisi aynı anda çalıştığı döneme denk geliyordu. Attığı için iyi bişey diye düşünüyorum yanlış mı ?

Bazen üzerinde bulunan sigorta atıyordu .

İyi ki siğortalar atıyor ya atmassa ?

Bu priz konusu iyi ki açıldı . ( Şer , hayır oldu )
Tam hayır olsa için .
Bu priz uzatma olsada olmasa da bu yüksek değerli siğortaları acilen değiştirmeniz .

Bazen üzerinde bulunan sigorta atıyordu .

İyi ki siğortalar atıyor ya atmassa ?

Bu priz konusu iyi ki açıldı . ( Şer , hayır oldu )
Tam hayır olsa için .
Bu priz uzatma olsada olmasa da bu yüksek değerli siğortaları acilen değiştirmeniz .
Daire içi panodaki doğru dimi ?
b20 leri 16 ile, b25 leri de 20 ilemi değiştirmeliyim

bu benim daire içi panom.
Kaçak akım rolesi
bina panosuna koymuş onuda bunla değiştim. Schneıder.Iıd 2P 40A 30Ma Si Kaçak Akım Rölesi A9R61240

1736343273481.png

Forum istatistikleri

Konular
130,276
Kullanıcılar
453,528
Son üye
ardaazimtsz

Yeni konular

Geri