Şebekeye enerji vermek !

Foon06

Üye
Katılım
16 Şub 2016
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
38
Selamlar arkadaşlar, bizim binanın Şebeke bağlantısından aldığı enerji 30 kw, biz bu bağlantıyla şebekeye 20 kw enerji vermek istiyoruz. Bu 30 kwlık kablolarla şebekeye 20 kw güç basabilir miyiz ?

2-) ''Zaten sistemde 30 kw lık güç var, birde biz 20 kw verirsek toplam 50 kw eder buna da kablolar dayanmaz '' gibi bir sorun var mı ortada acaba ?

3-) Diğer yönden böyle bir sorun olmaması lazım çünkü, çift yönlü sayaçlar mevcut sistem üzerinden şebekeye güç basmak üzere yapılmış !

Bunun doğrusu nedir, AC akım bu noktada nasıl işler, lütfen yardımcı olun arkadaşlar. Teşekkürler...

http://forum.donanimhaber.com/m_115487751/f_//tm.htm#
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sanırım güneş santrali kurulacak. öncelikle sisteminiz 30 kw yük çekerken siz şebekeye ayrıca 20 kw veremessiniz. Yani 2 ile işaretlediğiniz madde hatalı. Şebekeden çekilen güç ile şebekeye verilen güç ters yönlü olduğundan birbirini sıfırlar. Siz 20 kw üretirken 30 kw tüketiyorsanız sistemden 10 kw lık yük çekiyorsunuz demektir. Üretilen 20 kw güç öncelikle kendi tesisiniz içerisinde bitirilmek istenecek eğer kendi içerinizde tüketemez iseniz şebekeye gidecektir. Bknz : Kirchoff'un Akımlar Kanunu.
 
Hem tüketim hem üretim aynı anda olur mu acaba çift yönlü sayaçlarla ? 2. Olarak çift yönlü trifaze sayaçla ev tüketimim tek faz, üretimim 3 faz olup, tüketim şebekeden tek faz, ürettim ise 3 faz şebekeye basılır mı ? Yani tüketimim şebekeden, ürettiğimi tüketmeyeceğim şebekeye basacağım. Teşekkürler.
 
nerde yapacaksın türkiyede böyle bir sistem yok sadece yüksek gerilim var. benim bildiğim.
 
elektrik üretip şebekeye vermek için öncelikli şart birde tüketim tesisinin olması. Yani ben a yerinde ürettiğim elektriği b yerinde kullanacağım diyorsunuz. a yeri ve b yeri aynı yer olabilir. Her ne kadar benim ürettiğimi şebekeye vereceğim desen de dağıtım şirketi senin ürettiğin değer ile tükettğin değeri mahsuplaştırarak hesap yapacaktır.
 
Tüketim her halükarda olacak zaten olmaması gibi durum olamaz. Neyse kapatalım konuyu saolun arkadaşlar.
 
abi bir yerde bir yanlışlık var yanlış birşey konuşuyoruz. hatta ne konuştugumuzu bilmiyoruz . yada ben anlamadım . şebeke ile senkron çalışabilirsiniz bu gayet normal ve basit. ama dağıtıcı firma ve enerji bakanlığı prosedürleri var ve bunlar çok önemli. scadaya girmeniz gerekli güvenlik önlemlerini almanız lazım yani ana şebeke kesildiği zaman arızayı yapan arkadaşları öldürmemek açısından bu gibi önlemler ve herkesin birbirinden haberi olması çok önemli.
2.si bu elektriği ben ürettim devlet üretti bu elektrik benim bu elektrik senin diye bir şey yok ..
üretici var tüketici var üreticinin saati var tüketicinin saati var . bunlar ayrı ayrı şeyler hesaplarıda ayrı prosedürleride ayrı.
elektriği üretirsiniz devlete satarsınız üretivi olursunuz bunun hesabı ayrıdır tüm üreticiler bo portala enerji verir.buna enterkonnekte sistem diyoruz
binanızda vardır tüketim bunuda hangi firmadan almak isterseniz alırsınız buda ayrı bişi.

3.sü biz sizin kablonunuzun kessitini anlamadık bunedenle kablonun yetip yetmeyeceği konusunda bir fikrimiz olamaz

4. sü nasıl bir enerji üretmek istediğinizi de kaynağınızı da anlamadım bu nedenle pek yorumda bulunamıyacağım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,877
Kullanıcılar
450,933
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst