Bol miktarda akü ve bir ups ile bunu sağlayabilirsiniz. Yatırımınız oldukça maliyetli olur. Ancak sonradan bedava elektrik kullanmış olursunuz. Fakat örneğin 2 sene sonra akülerin ömrü bittiğinde, tekrar akü alırsınız. İşte bu para, üreteceğiniz elektriğin parasından daha az ise anca o zaman kâra geçersiniz.
Jeneratör üreten bir firmadan , bir üyemiz bu konuyu sormuştu. Onlar da jeneratör testi yaparken üretilen enerjiyi ne yapsak diye düşünmüştü. Konu tartışıldığında, en mantıklı olarak su ısıtmayı bulmuştuk sanırım. Sıcak su ile, belediye binasını falan ısıtabilirsiniz. Ama genelde, belediye binası, su basma merkezlerinden uzak oluyor.
Benim anlayamadığım şu var. Ben aha güzel fikir diye düşündüğüm anda, ali arkadaşımız bir şey demiş ve çok mantıklı. Ben fabrika olarak, şebeke girişine generatör bağlarım. Belediyenin pompasından bana ne kardeşim derim.(art niyetli düşünürsem tabii ki) Fakat siz belediye olarak suyu kendiniz basmıyor musunuz? Eğer öyle ise, kendi pompa motorunuza daha çok enerji harcatırsınız. Sonra da kendi generatörünüzle elektrik üretirsiniz. Aradaki, sürtünme, demir ve bakır kayıplarını hesaplarsanız, zaten baştan zararınız olacaktır. Daha sonra da, bu enerjiyi dcye dönüştürüp, depolayıp, sonra acye çevirdiğinizde ortaya çıkan kayıplar var. O zaman bu işten iyice zararlı çıkarsınız. Kısacası, basınçlı su, doğal yollardan basınçlanmamışsa( yani yüksekten akma gibi, baraj gibi) , size her zaman zarar ettirir.
Enerji üretimi için( maliyet-fayda konusunu araştırmadım ama) en iyi yöntem, kojenerasyon ya da trijenarasyon gibi görünüyor. Yani jeneratörün bacasından çıkan ısı vasıtasıyla, iklimlendirme yapmak. Bulunduğunuz yerde doğalgaz varsa, doğalgazlı bir jeneratörle bu işi yapabilirsiniz.