Merhaba. Evet, laptop adaptörüyle bu sorun olur, çünkü hem voltajı 14.4’den fazla olup DC motorun normalde çekeceği amperden (I=V/R’ye göre) daha fazlasını çekeceğinden, hem de matkap ucunun çalışırken mekanik zorlanmada normalin 3-4 kat daha fazla amper değerini çekeceğinden bu laptop adaptörü, atıyorum, 5-6 amper çıkışlı olsa bile çekilecek daha fazla amperlerde yine kurtaramaz, güvenle bu işlemi (zorlandığında içinden aşırı akım/kısa devre koruması devreye girmesi nedeniyle) yapamaz. Örneğin şarjlı matkap 3 amper 14.4 volt batarya etiketliyse, 12 amper , 15 volt AC’ yi tek sargıda veren uygun VA güçteki AC/AC besleme trafosu + redresörle (Köprü diyot, elektrolitik kondansatör, boşta voltaj yükselmesini önlemek amaçlı kondansatör çıkışına paralel bağlı 1.5 k’lık bir dirençle) bu tadilatı çok güvenle ve kablosuz olarak yaparsınız.
Diğer alternatifi ise; etiket değerinde (+12 volt DC değeri 15/20 A gibi) yüksek amper çıkış değeri ve watt değeri daha yüksek PC PSU’ları ile bu kablolu tadilat yine yapılabilir. Çünkü 14.4 voltta dönen fırçalı motor az devir kaybıyla vidalama işlemini yine yapabilir. PSU'lar ile yapılan kablolu tadilat daha hafif, ağır besleme trafosu + redresör ile yapılanında biraz daha ağır olur. Aradaki farkı bu olur.
Not: Kendi şarj adaptörüyle bu işlem olmaz, çünkü şarj adaptörü sadece akünün (çok elemanlı bataryanın) fazla ısınmadan, ömrünü kısaltmadan sınırlı akımla şarj akımını verebilir, bu şarj akımı da şarjlı tornavidadaki motoru çevirip döndüremez. Bu istisna uygulamada sadece ve sadece laptop adaptörü için geçerlidir, çünkü laptop adaptörünün kendi bataryası takılıı olmadan (Bu çalıştırma şekli güvenlik nedeniyle pek tavsiye edilmiyor) hem bu laptopu çalıştıracak hem de şarj edebilecek amper * volt = güç karşılığında olan watt değerlerine sahiptir. Kolay gelsin.