1 Kamyon domates = 1 ipad

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
2,287
Puanları
1,866
Yaş
47
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek
Türkiye
'nin artık beyin işgücü üzerine çalışması gerektiğini, hükümet olarak bu konuda ciddi yatırımlar yaptıklarını anlatan Bakan Şimşek, "Ar-ge'ye çok büyük önem veriyoruz.
Türkiye
olarak düşük ücretli Asya ülkeleriyle rekabet etmek istemiyoruz. Daha yüksek katma değerli, bilgi yoğun ürünlerle rekabet etmek istiyoruz.
Bunların payını artırmak için çalışmamız lazım. Türkiye'den giden 25 TIR mermer, bir tomografi cihazı etmiyor. Bir kamyon domates, bir Ipad etmiyor." dedi.

ipad_brand_630_1.jpgDOMATES-KAMYONU.jpg
 
Son düzenleme:
Evet doğru yıllardır bunun sıkıntısını çekmiyormuyuz. Tekstil Fabrikasındaki 1 İplik Makinası 1-2Milyon TL, fakat bunun karşılığında Tırlar dolusu iplik ihraç edersek ancak karşılığını alabiliyoruz. Yıllarca bizi böyle uyutmuşlar.
 
Sayın Maliye Bakanımız güzel kıyaslama yapmıştır,tebrik ediyorum kendisini."Bilgi yoğunu ürün" derken yüksek teknolojili ürünleri kastettiği gün gibi açıktır.Örneğin yazılım sektörü(Hindistan bu konuda umulmayacak büyük bir atılım yapmıştı bildiğiniz gibi.),insansız hava araçları,teröre ve olağanüstü şartlara karşı dirençli uzaktan kumandalı robot teknolojisi,benim yanda resmini koymuş bulunduğum,Fukuşima nükleer santralindeki radyasyonlu ortamlardan etkilenmeden çalışabilen robotlar gibi,gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerin seviyesinin çok üzerinde kalacak ve dünyada rekabet edip sesimizi getirebilecek bu ürünler bazında yoğunlaşmamız,tüm beyin gücümüzü bunlara harcamamız gerekiyor.İstikbalimizin ve gelecekte iyi bir konumda yer almamızın,hem kendi özgüvenimizin artması,hem de başka ülkeler nazarında itibar kazanmamızın bu irademize sıkı sıkıya bağlı olacağını unutmamalıyız.Daha çok çalışmamız, gayret etmemiz gereklidir.Allah yardımcımız olsun diyelim.
 
Bir cihaz için TSE ve CE belgesi alma maaliyeti yaklaşık olarak 65000TL bu şartlar altında ortaya yeni bir ürün koymak imkansız.
 
Bu zaten bilinen bir gerçek.

Herşeyin yolu paradan geçiyor. Para sahibi yatırımcıların AR-GE ye daha çok destek vermesi gerekmekte.

Malesef ülkemizde AR-GE gibi departmanlar fabrika sırtında yük görünüyor. bu departmanların yaptığı harcamalar göze batıyor veya böyle departmanlarda isteyerek çalışan insanlar değil müdürün eşi dostu çalışıyor.

bu zihniyet aşıldıktan sonra üretim için bir engelimiz kalmayacaktır diye düşünüyorum
 
Hocam ne diyorsun, mühendislerden duvar kırmalarını bekleyen bir yapı var, ne argesi ne teknolojisisi :))
 

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Mesajlar
931,002
Kullanıcılar
452,759
Son üye
imot

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst