12V-100A Güç Kaynağı Sağlamlık Testini Nasıl Yapabilirim?

Far ampulunden daha tutarlı bir test kolay bulamazsın.

İşin teorik kısmı r=v/ı 12/100 R=0.12 ohm bir yük lazım size. Kritik bir direnç. kolay yöntemleri saydı arkadaşlar zaten.

El altında olan ne varsa eski tip elekt içermeyen ütü hatta kettle ... olmaz mı?

Ic direncleri 12 volt icin yuksek kalabilir. Omajini olcup ne kadar akim cekecegini hesaplayabiliriz.

Varmi elinin altinda utu rezistans omajini olcebilir misin?

12V ta 100A akım için 0.12ohm direnç gereklidir.
Sizlerin esasen kablolarla ilgilenmeniz lazımdır.
:D

Mesela desem.

Aşağıdaki rezistanstan ikisini seri bağlasak nasil olur sizce. :D :D

Gucunden emin degilim ama buna benzer bir direnc kullanilmali.

IMG-20201204-WA0024.jpeg
IMG-20201204-WA0026.jpeg

Güç kaynağının resim lerini eklermisiniz birde cihazın içinin resimlerini eklerseniz görsel bir fikir verelim

0.12 ohm direnç gerekli demişler yukarıda, evet doğru.
Yalnız ufak bir şey olmaz. 1200W'ın ürettiği ısıya dayanacak direnç gerekli.
Ütü veya kettle sökmeye değmez bence bunun için.

Serkan_48 in attığı paralel bağlı 0.06 ohm direçlerin iki tanesini seri bağlayarak 0.12 ohm elde edilebilir.
Rezistans olduğu için ısıya da dayanacaktır.

Önceki mesajlarda güvenlik için tuğla tavsiye edilmişti. Tuğla + rezistans ile çözeceğim bu işi.
Yamyamın dediği gibi kablolarla da ilgilenmek lazım, 2 liralık 1 krokodil kablo kaç A yük kaldırır?

Psu'yu ve içini merak edenler için bu videoyu paylaşıyorum. Bendeki bir üst modeli.

Krokodil kabloları testte max 1A de kullanılabilir.
5A de ısınıyor 8A de erimeye başlıyor.
100A için en az 20mm kare çaplı kablo gerekir ki ucuz değildir.

Bu güç kaynağından tam anlamı ile güç çekmek için kaba tabirle serçe parmağınız kadar kalın kablo gerekir. Mesela kaynak makinası kablosu gibi. en az 20 - 25mm2 lik kablo öneririm. Ve bu kablo uzunluğunu minimumda tutmak gerekir öyle 3-5 metre mesafeye güç taşımaktansa daha kısa düşünülmeli.

En başta soracaktım ama hep bekledim. Acaba bu güç kaynağını ne amaçlı kullanacaksınız 12 voltta bu akımları çeken ne var? Alıcınız nedir?

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,740
Kullanıcılar
452,467
Son üye
smtozn97

Yeni konular

Geri