Söylediklerinize bir kusur bulmuyorum ben, hatta aynı şeyleri söylüyoruz. Sadece şu an için üniversitemi bitirmem gerekiyor ve bu da benim bahsettiğim şekilde oluyor...
Yanlış anlıyorsunuz beni.
Ne güzel yazmışsınız 1.000.000 tane entegre var ve bunları bize öğretemezler değil mi?
Çünkü kendileri de bilemezler bunca entegrenin karakteristiklerini.
Biz de öğrenemeyiz. Ana hatlarıyla kim nedir, ne iş yapar bunları öğrenip geçiyoruz.
Aralarından seçilip müfredata konmuş birkaç önemli şeyi hafif detayıyla öğreniyoruz sadece.
Kimsenin şunlar çıkacak dediği de yok tabii ki, üzerinde fazla durduğumuz konulardan için söz gelimi yazdığım bir cümleydi.
Hayat değişiyor, ger geçen gün sistemler de değişiyor. Sizin zamanınızı bilemiyorum ama şu an ben böyle yapmak zorundayım. Bizim anlaşamadığımız nokta bu sanırsam.
Siz biliyor musunuz zibilyon tane entegrenin çalışma prensiplerini? Hayır.
Bir tane bilen insan var mı? Hayır.
Belki sık kullanılan veya özel olarak ilgilendiğimiz (ekmek yediğimiz iş, ya da adına ne dersek) sistemlerdeki/devrelerdeki elamanları daha iyi biliriz, bilmemiz gerekir.
Bunun haricinde lazım oldukça açıp bakarız.
Olan ve olması gereken budur.
Ben size, üniversite de kitaplarda işlediğim dersleri bırakıp bu regülatörün karakteristiğini mi ezberleyeyim diyorum. Ne var ki bunda.
Günü gelir bu devreyi karnımı doyurmam için yapmam gerekir ha o zaman açıp kelime kelime okumazsam ayıp bana.
Ben de bu devre için yeterince harçlığımdan oldum.
Kurcaladıkça acaba sorun şunda mı, bunda mı deyip hem vakit hem maddi olarak sıkıntıya giriyorum.
Buna da gerek yok.
Çünkü ben meslek erbabı değilim.
Öğrenciyim.
Konuyu neden açtın o zaman diyebilirsiniz, çok basit bir durumdur ben bilemiyorumdur, kondansatörü şu değerde tak ya da ne bileyim LM'yi çıkart at yerine şunu tak gibi net bir cevabı vardır belki diye düşündüm.
Verilen cevaplara kafa yoramayacağımı anlayınca da size teşekkürlerimi iletip sözü bıraktım.
Neden ısrarla bir şeylerde haklı çıkmaya çalışıyorsunuz buna anlam veremiyorum.
Belki benim bildiğimin bin katı, yüz bin katı fazla bilginiz olabilir, belki yaşça çok daha büyük olabilirsiniz, bu kimseye kimseyi ezme ya da üstünlük taslama hakkını vermez.
Size yanlış bir şeyler söylesem, bilmişlik taslasam eyvallah fakat en başından beri saygımı bozmadığımı düşünüyorum.
Konuyu uzatmamak ve forumu kirletmemek adına cevap vermeyecektim lakin çok çok rahatsız olduğum bir durum bu. Dayanamayıp yazıyorum.
Sözlerime kızmış olabilirsiniz ama emin olun yaşınıza ve deneyiminize saygım olduğu için mümkün mertebe hafif konuşmaya gayret gösterdim.