İlginiz için teşekkürler.
Devreyi 12 volt ile besliyorum.
Onca mesajda tartıştık konuştuk Mr_YAMYAM ile sağolsun abim.
Şu sonuca vardım, benim bilgim az olduğu için LM'nin karakteristiğini pek hesaba katmadan bildiklerimle kendi kendime 'şimdi bu LM 1.5A akım verebiliyormuş. Hatta üzerine çıktığı da oluyormuş. Ben buna 12V vereceğim. 12*1.5'den en az 18W güç alırım, oh temiz.' olarak düşündüm.
O işler öyle olmuyormuş. Bunu öğrendim.
Yokse devrede bir problem yok heralde.
Sadece ben yüksüz 12V görürken neden yükte bu 3,4V a kadar düşüyor diyordum.
Bunun da bağladığım yükün çekmek istediği akımın yüksek olması ve buna karşın LM'nin kendisini korumaya alması olduğunu söyledi Mr_YAMYAM. Ben böyle anladım yani.
12V/35W'lık trafodan aldığım çıkışı köprü diyot yardımı ile 12V DC'ye çeviriyorum. Sonra da bu devreye giriyor işte. Devrenin amacı ampul yakmak değil.
Öğretmen 12V DC regüleli gerilim kaynağı yap dedi.
Ben de bunu yaptım.
Devrenin nasıl çalıştığını gözlemlemek amacıyla ampul ile test etmek istedim ve fazla bir güç veremediğini gördüm.
5V'A kadar olan yükleri güzel çalıştırıyor. Yukarısında hiçbir şeyden verim alamıyorum.
Elimdeki ampuller hep yüksek watt'lı. Sizlerin söylediği gibi düşük watt'lı bir şey ile test etme imkanım olmadı ne yazıkki.
Hala bir oto elektirikçiye uğrayabilmiş değilim.
Yol üzerimdeki elektirikçilerde bulunan ampuller de söylediğim gibi ya çok küçük ya çok büyük.
Yarın bulup deneyeceğim.