Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
12vdc/220vac giriş/çıkış 150-200w arası inverter devresi aranıyor!
12v dc giriş 220 acçıkış için 150-200w arası güç çıkışı olan bi inverter devresi arıyorum arkadaşlar projem lütfen allah rızası için yardım edersenız duacı olurum...
Sayın korkmaz hocam !
Pcb için teşekkür ediyorum. Bir sorumda bu inverter devresi için olacak. Acaba bu inverter tam sinüs mü, yoksa yarım sinüs ya da kare dalga sinüsmü ?
sn.ŞEF
yanlış hatırlamıyorsam cd4047 nin çıkışları kare dalga şeklindeydi devreyi denediğim gün osilaskopum bozuk olduğu için bakamamıştım yanlış bilgi vermek istemem
peki geri besleme ve pwm eklesek nasıl bir devre ekleriz yada varmıdır elinizde sağlıklı çalışan bir devre dediğim gibi osilaskopla bakma imkanım olmadığım için yüke bindiği zaman nasıl bir karakteristik gösterdi bilmiyorum.
bunun için devreye eklentiden çok tasarımın değismesi gerekir. Kabaca şu şekilde özetlenebilir.
TL494 ya da farklı seri PWM entegrelerle farklı ve daha kararlı çalışan uygulamalar yapılabilinir.
Fakat bunlar çıkışta tam bir sinüs değil ancak modifiye sinüs verebilirler.