150KW MOTOR İÇİN KONDANSTÖR SEÇİMİ

kumanda53

Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
40
150 KW çeken bır motora kaç kva kondanstör koymam lazım kompanzas panosu yok motor sulama motoru saygılarımla....
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
neye göre full yük boş yük böyle saçma soruları gördükçe böyle 145-630kvar arası sonuçta normal tabii..

deneyerek koy kardeşim anca bulursun ihtiyacını 150 kw sulamada tek motoru hayal bile edemiyom deredenmi cekiyon suyu yoksa kuyu yetmez sana ..
 
Son düzenleme:
yanlış bilmiyorsam o güçteki bir motora gücün %55 kadar koyman gerekiyor ki bu da zaten genç arkadaşın dediği gibi 90kVAR civarında bir şey yapıyor.
 
motor etiketine akım ne cosfi yazar cosfi den sinfi değerini bul sinfi=karakökiçinde(1-cosfikare) Q=kök3*U*I*sinfi
yada motoru çalıştırısın rölenin güç analiz kısmından (kondansatörler devre dışı olmalı o an) QL ne yazıyorsa o kadar kondansatör
 
140-145kvar kondansatör koyman yetrli

Naaptın sen kardeş ?
Uçurdun Kapasitif endeksi...

kumanda53 motorun cosfi değerini ölçebilirseniz , ya da motor harici bir yük yok iken Aktif -Reaktif yazım oranlarını gözlemlerseniz , daha iyi sonuç elde edilebilir...
 
Son düzenleme:
önemli olan motorun etiket değeridir.örneğin cosfi 1 0.72 alırsak,cosfi 2 ise 0.95 alalım.96 kvar kondansatör kullanman gerekiyor.12 li role gurubu kullanabilirsin.12*8=96 kvar olur.saygılarrr...
 
Sayaclarınız kombi veya, reaktıf ve aktıf sayaclar olmalı, bu durumda, endekslerı alın,
motoru calıstırın, 1 saat sonra tekrar bakın, farkları bulun, reaktif ne kadar yazıyorsa, o kadar kondansatör ıhtıyacınız var demektir. Deneme yanılma ıle gıdecek olursanız, %30 dan baslayın derim..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,226
Mesajlar
924,430
Kullanıcılar
451,596
Son üye
erenadem_25

Yeni konular

Geri
Üst