154 kv ENH Frekans kayması....

brc011

Üye
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
140
Puanları
1
Yaş
46
ARKADAŞLAR 154 KV ENH FREKANS KAYMASI NEDEN OLUR..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
154 ve 380 kv lık YGH de normal işletme şartlarında frekans kayması çok sık rastlanan bir durum değil. Ancak farklı 2 santralden beslenen trafo merkezlerini ve bu iki trafo merkezini birbirine bağlayan YGH da paralele alma durumunda frekans kayması yasanabilir.Bunun nedeni ise santrallerdeki generatörlerin senkron devir sayılarının farklı olmasından kaynaklanmakda.Umarım cevap verebilmişimdir.
 
frekans üretim guruplarında üretilen enerjiye yani kısaca generatörlerin devir sayısına baglıdır bir bakıma..Ülkemizde 49.8-50.2 Hertz arasında tutulmaya çalışılmaktadır. TAbi asıl hedeflenen 49.98-50:02 ... Tabi bu zamanla olabilecek birsey. Üretim ile tüketim arasında denge sağlanabilirse frekans kararlılığıda ortaya cıkmaktadır.
 
Frekans kaymasından kastınız 154 kv iki sistem arasındaki farklı frekanslar ise; bu bağımsız iki sistem olduklarından kaynaklanır. Paralellik şartları sağlanıp bu iki bağımız sistem birbirine bağlanıp enerji alışverişi sağlanabilir.

Frekans ise avam tabirle sistemdeki üretim-tüketim arasındaki terazi dengesi diyebiliriz. Üretim fazla olursa frekans 50 hz üzeri veya tam aksi durumda söz konusu olabilir. Primer frekansa iştirak eden santral grupları, sistemin o andaki tüketimine binaen anlık tepki vererek frekansı belli bir aralıkta tutmaya çalışırlar. Arızai durumlar neticesinde grup çıkması veya veya inkita yaşanması neticesinde arızanın büyüklüğüne binaen büyük frekans salınımı olabilir.

Kastettiğiniz açı kayması veya açı farkı ise; başka bir taraftan zaten paralel çalışan 154 kv enterkonnekte sistemin herhangi bir yerden ring kapatılırken, ring yapılacak iki uç arasında tüketim-yük dengesizliğinden dolayı gerilim-akım arasındaki açılarının eşitsizliğidir. Belli sınırlar dahilinde hat kapatılabilir, haricinde ayarlama yapılarak kapatılmalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,872
Mesajlar
921,195
Kullanıcılar
450,995
Son üye
asafff

Yeni konular

Geri
Üst