Frekans kaymasından kastınız 154 kv iki sistem arasındaki farklı frekanslar ise; bu bağımsız iki sistem olduklarından kaynaklanır. Paralellik şartları sağlanıp bu iki bağımız sistem birbirine bağlanıp enerji alışverişi sağlanabilir.
Frekans ise avam tabirle sistemdeki üretim-tüketim arasındaki terazi dengesi diyebiliriz. Üretim fazla olursa frekans 50 hz üzeri veya tam aksi durumda söz konusu olabilir. Primer frekansa iştirak eden santral grupları, sistemin o andaki tüketimine binaen anlık tepki vererek frekansı belli bir aralıkta tutmaya çalışırlar. Arızai durumlar neticesinde grup çıkması veya veya inkita yaşanması neticesinde arızanın büyüklüğüne binaen büyük frekans salınımı olabilir.
Kastettiğiniz açı kayması veya açı farkı ise; başka bir taraftan zaten paralel çalışan 154 kv enterkonnekte sistemin herhangi bir yerden ring kapatılırken, ring yapılacak iki uç arasında tüketim-yük dengesizliğinden dolayı gerilim-akım arasındaki açılarının eşitsizliğidir. Belli sınırlar dahilinde hat kapatılabilir, haricinde ayarlama yapılarak kapatılmalıdır.