154 kv hatta 33 kv mu var? (Resimli)

Evet sn. Elbruz,aynı şekilde Adilcevaz -Alparslan HES arasındaki 154kv. hattın üzerindede 34.5 kv. bilgi yazısı var, demekki sizin gördüğünüz hat 154kv hat olsaydı.Enterkonnekte haritada bu belirtilirdi, 66kv ve belkide çok eskiden yapılan bir değişiklik olduğu için harita üzerinde göstermemişler diye düşünüyorum.Herşeyden öte iyi bir gözlemci olduğunuz için sizi tebrik ederim.Elektrik işi dikkat isteyen bir iş olduğu için elektrikçide sizin gibi dikkatli olmalı,çalışmalarınızda başarılar dilerim,hayırlı cumalar....
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
iptal edilmiş bir 154 hattı 34.5 olarak kullanılıyor olabilirmi..?
 
İşte bu hat şu anda kesin olarak 34.5 kv taşıyan ve iptal edilmiş bir eski 154 kv veya 66 kv hattı. 66 kv ise tamam ama 154 kv ise acaba günümüzde bu hattın 154 kv olarak işlerliği yok muydu da iptal edilip şimdi 34.5 kv taşınıyor bu benim kafamı karıştırdı. Sonuçta 66 kv giderek sistemden çıkarılan bir gerilim ama sürekli yeni 154 kv hatlar büyük paralarla tesis ediliyor. Galiba bu hat 66 kv'luk bir hat ama izolatör boyu falan hep 154 kv gibi. Ya da bu hattın yaptığı işi yapacak çift devreli hatlar tesis edilip bu hat 154 kv olarak gereksiz hale gelmiş de olabilir.
 
Bu enterkonnekte haritaya nereden ulaşabiliriz?
 
TEİAŞ web sitesinde faaliyet raporlarının PDF formatında dosyaları mevcut 2007 sonrası için, o dosyaların içinde harita da var. Teiaş faaliyet raporu diye aratırsanız bulabilirsiniz.
 
2011 haritası kötü ama 2010 baya net imiş. Teşekkürler.
 
Rica ederim :) Evet 2011 haritasının çözünürlüğü çok düşük ama daha eskiler iyi.
 
Sayın Elbruz,
Gerçekten de ilginç bir poz yakalamışsınız.Tebrik ederim. Yalnız, bu direklerin 66 kv değil, 154 kv direği olduğu kanaatindeyim. Çünkü çatal pilon olması ve izolatör boyları bunu destekliyor.Ayvalık- Burhaniye arasında ; Susurluk Göbel TM- Bandırma-I TM (eski 66 kv , 10 yıl önce sistemden kaldırıldı) arasında ve Susurluk Göbel TM-Gönen DM arasında ( o da 20 yıl önce sistemden kaldırılıp 34,5 kv dağıtım merkezine dönüştürüldü) 66 kv hatlar var, beton direk.Bahsettiğim bu direklerde , zincir izolatörde her fazda 5 er tane porselen var. Ancak bu bahsettiğim hatlar şu an 34,5 kv enerji taşıyor.
 
Son düzenleme:
İlginçtir ki dün Kovancılar ilçesine yolum düştü, bu hat ilçenin kenarından devam ediyor artık nereye gidiyorsa, hattın altından arabayla geçtik, baktım baya dediğiniz gibi 154 bu. O yakınlarda bir TM var, oraya da giriyor, bir tane başka yerden gelen de çift devre 154 hattı vardı, demek ki bu hattı boşa çıkarmışlar 33-34.5 olarak kullanılıyor.

Bahsettiğiniz beton direkli 66 kv hatlardan yazın Burdur'a giderken yolda görmüştüm, düşünmüştüm galiba bu 66 olsa gerek diye, başka da görmedim hiç.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,973
Mesajlar
922,222
Kullanıcılar
451,171
Son üye
MeryemaMnds

Yeni konular

Geri
Üst