1Mhz-2Mhz 32V Osilatör Yardım

Selam arkadaşlar.Yapmak İstediğim şey bir piezo kristalini 1.7Mhz de ve 32 Volt da sürebilmek. Bunun için internet üzerinden bir çok araştırma yaptım ama elle tutulur bir sonuç elde edemedim. Genellikle herkes 555 entegresi ile kare dalga üretmek istiyor fakat 555 entegresininde belirli bir Bant genişliği var ve bu bant genişliği benim istediğim frekansın çok çok altında kalıyor(600Khz). Benim yapmak istediğim driver ünitesi PWM kontrollü yani 1Mhz İle 2Mhz Arasında osilasyon yapabilecek ve sabit gerilim yani 32 v olacak.Ayarıca ben bu devreyi microdenetleyici ile kontrol edicem. Mikrodentleyeci kısmında hiç bir sıkıntım yok fakat,Osilatör kısmında tıkanıp kaldım bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Hocam yardımınız için çok teşekkürler. Anlaşılan ben bu işi TTL serisi ile çözücem. Diğer türlü hem masraflı olacak hemde karmaşık gerek yok zaten triyak sürücem ben bu devre ile yinede çok teşekkür ederim.

TTL ile çözmeyi düşünüyorsanız, yani kare dalga iş görüyorsa uygun bir mikro ile, mesela SMPS serisi bir dsPIC ile direkt de üretebilirsiniz.
Sadece tam istediğiniz frekans olmaz, yada 3-5-10KHz gibi steplerle ayar yapılabilir.

Frekans yüksek olduğu için düşük voltajla çalışıp, çıkışa uygun bir trafo kullanılabilir.
Yada TTL de nasıl yapacaksanız o şekilde.

ultrasonik nebulizator mü yapacaksınız?

digikey sitesinden full bridge diye aratın. çalışma voltajı ve frekanslarını seçin bir çok seçenek çıkacak.

birde pwm ile frekans değil total çıkış gücü değişir.

Kusura bakmayın biraz geç cevap yazıyorum ama okuldan ve işten yeni vakit ayırabildim . Aynen hocam ultrasonic nebulizatör yapıyorum ayrıca verdiğiniz kaynkalarıda inceliyeceğim. PWM ile osilatörün gerilimini ayarlamaktı amacım

osilatör olarak belki biraz pahalı olabilir ama ad9850 dds modül kullanarak 1hz step ile frekans ayarı yapabilirsiniz.

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri