2 fazlı proje

sen bir 3 x10 luk kabloda 2 faz bir nötr çekmeyimi planlıyordun ki. senin toprak hattın yok mu. kesinlikle topraksız çekme. bence dediğim gibi yap.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
iyigünler
çizdiğimprojede 2 faz kullanıyorum R ve S fazları
gerilim düşümü hesabını 2 faza göre yaptığım da 3x 6 nyy kablo için
0.056xLxN/S =0.056x30x14kw/6=3.92 çıkıyor yani tekbaşına kofre at arası gerilim düşümü3 ü geçiyor

3 faz için yaptığımda bir sorun olmuyor 2fazın geriim düşümü çok fazla çıkıyor
ne yapmamı önerirsiniz kablo kesitini 10 a çıkardığımda da çok değişmiyor açıkçası...yardımcı olursanız sevinirim

Anlamadığım nokta kofre hattını iki faza göre nasıl hesaplıyorsunuz.Tedaştan iki fazmı alacaksınız.Ben böyle bir uygulama daha görmedim.Ya bir faz çekersiniz iki daireyede aynı fazı dağıtırsınız.Yada üç fazı alır dairelerin içinde alıcılara göre eşit dağıtırsınız.
 
benimde öğrenmek istediğim o işte hangisini yapmam daha uygun olur ve hangi kabloyla
 
sen kofreden ana panoya tek faz çekeceksen eğer 15 kw güç ve tek faz hesabından 0.074*30*15/1,5=22.2 mm den büyük kesit kulanman gerekir. eğer 3 faz çekersen 0.0124*30*15/1.5=3.72 mm den büyük kablo çekmen gerekir. tek faz çekersen 2*25 gibi bir kablo üç faz çekersen 4*6 gibi bir kablo işini görür. ama 3 fazı dengeli dağıtman gerekir. eğer 3 fazı dengesiz dağıtırsan gerilim düşümü artar. ben ilk cevabımda ana panodan katlara dağıtacan sanmıştım.
 
benimde öğrenmek istediğim o işte hangisini yapmam daha uygun olur ve hangi kabloyla

Arkadaşım Üç fazlı sistem kullanman her zaman iyidir kablo kesitini küçültür.Eğer üç faz kullanacaksan iki daireyede üç fazlı sayaçtan giriş yapıp sigorta kutusunda fazları eşit yüklere dağıtacaksın.Bu işlem için 4x4 kablo yeterlidir.

Ayriyetten biz burada senin verdiğin bilgilere göre kabaca hesap yaptık ama, gerilim düşümü hesabında sadece kofre hattını değil, panodan en uzak veya en yüklü linyeyide hesaba katman gerekir.Vede konutlarda toplam gerilim düşümü %1.5 ğu geçmemelidir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,170
Mesajlar
923,888
Kullanıcılar
451,519
Son üye
bhko

Yeni konular

Geri
Üst