Evdeki Tamirci
Üye
3 bacağından çıkış alabiliyoruz öncelikle (sağ ikili 12v, sol ikili 12v, en sol en sağ bacak 24v). Buraya kadarki kısım bildiklerim ve test ettiklerim. Bununla arabadan çıkmış eski bir radyoyu çalıştırmak istiyorum. Bozulmadan önce bağlantıları yapan tamirci sanırım trafonun orta bacağını kullanarak iki diyotla tam dalga doğrultma yapmış. Malzeme miktarı ve yeterli olması benim için önemli değil. Kendim de nasıl çalıştığını öğrenmek istiyorum. Bu şekil bir bağlantı verimli midir? Tam verim alınabilir mi? Köprü diyotla tam dalga doğrultulduğunda sağ veya soldaki iki bacağı kullanacağız sanırım 12 volt için bu sefer watt çıkışı yarıya mı düşer? Hiçbir yerde rastlamadım denemedim de ama sağ ve sol bacağı birleştirip tek uç olarak bir de orta bacağı kullanırsak 12v mu gelir tam gücü almak için yoksa patlar mı? Umarım sorularımı ifade edebilmişimdir?
Kısacası bu sekonderin üç bacağı kaç farklı şekilde kullanılabilir ve sonucunda güç ne olur?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Kısacası bu sekonderin üç bacağı kaç farklı şekilde kullanılabilir ve sonucunda güç ne olur?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.