konu hakkında bıraz ıncelemede bulundum, Prof. dr. Ahmet Maranki'nin makaleleri ve televızyon programlarından baska kımsenın bılgısı olmadıgı kanaatıne vardım. elektromanyetık alanında memleketımızde buyuklerden meraklı ve arastırmacı kımse yok sanırım.
olayın ozu 3000 yılda bır gunes sıstemımızı ıcıne alan bır manyetık alandan bahsedılıyor ve enson mö 3000 yılında dunyamız etkısı altından cıkmıs. yanı ms 3000lı yıllarda dunyamız tekrar foton kusagının ıcıne gırecek (orantılara gore kendı kanaatımdır) 2012den bahsedılmesı gunes patlamasının carpıtılmıs halı olarak algılıyorum. yalnız sn ahmet marankı gunes patlamalarının dırek dunyaya yapacagı etkılerı elektrık kesılmesı vs gıbı nedenlere baglamaktan ote dogal felaketlerden bahsetmektedır. sankı dını ıstısmar gıbı bır dusunce kapladı benı.
ayrıca foton kusagına gırılecegı zaman manyetık alanın ınsan ve canlıların hucrelerınde yapacagı etkıden (mutasyon dıyelım buna) dolayı kısılerın sezılerı gelısecek yada kotulesecegınden bahsedılıyor, yıne buda ıyı ınsanlar kotu ınsanlar olarak ayrılıyor. hatta yabancı topluluklar olayı asırı cıddıye alarak butun hayvanlar ve bıtkılerın DNA orneklerını alarak laboratuarlarda saklamaya baslamıslar. ama benı konu arastırmasında en etkıleyen konu sn ahmet marankı gıbı okumus yıllarını dokmus bır fızıkcı olarak bu bılımsel olayı tamamen dınsel konulara baglaması'dır. sasırdım, dumur oldum. kısacası foton kusagı olayını Allahın taktırıdır dıyerek 2012ye kadar konusmamak en mantıklısı olacaktır...