22 kw motor için kontrol problemi

Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
152
Puanları
1
Yaş
41
bir enjeksiyon makinasında mal alma motoru olarak kullanılan 22 kw motor direk kalkışla 3 sn çalışıyor 2sn lik bir beklemeyle tekrar devreye giriyor bu olay sureklı dur kalk sistemi yuzunden sık sık motor yanmasına ve kontaktor ayaklarının yapısmasına neden oluyor boyle bır sıstemde yumusak yol verıcının veya surucunun calısabılecegını sanmıyorum cunku dur kal suresı 3 sn sureklı devreye gırıp cıkıyor bu sıstem ıcın onerısı olan varsa yardımcı olabılırmı

mesut alkan
elektrık teknısyenı
gezer ayakkabı a.ş
0542 766 40 30
ılgınız ıcın tesekkurler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu problemi sadece sürücü ile çözebilirsin 3 sn çok kısa bir zaman buna ne kontaktör nede motor dayanır sadece sürücü..
 
Motorda herhangi bir sorun yok.motor ilk olarak yıldız da çalışır.Zaman rölesinin tetiklemesi ile üçgen e geçer.Bana göre sizin sorununuz düşük amperajlı kontaktör kullanıyor olmanızdan kaynaklanıyor.Bu durumda paletler kısa zamanda yapışır veya oksitlenir.Önerim, 22kw motor için 3 adet 40A kontaktör kullanın.
 
software yumuşak yol verici ile bu sorunu aşarsın sanırım kolay gelsin
 
solidstate kullan istediğin kadar açar kapar yıpranma olmaz.yalnız akımları opsiyonlu seç.
 
Evet SSR kullanabilirsin.SIEMENS in 3 fazlı solid state röleleri mevcut.
 
anladığım kadarıyla 3 sn start 2 sn stop durumu söz konusu bu sürede zaten motor tamamen durmayacaktır yani demeraj problemi olmayacak demektir bu şekilde çalışmada arkadaşların dediği gibi solid atate role kullanılabilir. kontaktör içinse normalin iki katı kadar büyük kontaktör kullanırsan kontaklar yapışmaz ama soft starter hiç bir işine yaramaz motor her seferinde tamamen durmuyorsa kontaktör yada solid state kullanabilirsin sürücüde bukadar hızlı tepki alamazsın sürücü arızaya gidebilir bukadar hızlı aç kapada kolay gelsin
 
bir kere 22kw birmotoru bırak 10 20sn yeyi 1dak aşagı dur kalk yapamassın sana sigortan termigin izin vermez uy secildiyse ilaki calıştırıyorsan en fazla 1gün calışır kısa süreli calışmalar icin dc motorlar kullanılır.
 
Mal alma motoru derken Motor redüktörümü tahrik ediyor veya bir bant mı eğer hidrollik veya pnömatik bir makineyi tahrik ediyorsa ventilleri kontrol edecek bir zamanlayıcı devresi düşünülebilir.Çünkü bu kesik çalışma çok kısa aralıklı eğer redüktörlü ise yinede sistemi pnömatik sisteme dönüştürmekle soruna kesin çözüm olacağını tahmin ediyorum.
saygılar.
 
çalışma aralıkları bu kadar kısa olan bir tahrik sisteminde motorun yanması kaçınılmaz. Biraz pahalı olmasına rağmen servo motor ve sürücüsü kullanılması uygun olabilir.(TAK VE UNUT)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,232
Mesajlar
924,514
Kullanıcılar
451,613
Son üye
hamdisag

Yeni konular

Geri
Üst