yolgezer74
Katılımcı Üye
bu arada yanlislik olmasin 2 gun surmedi, 15 dakka surdu ben 2 gundur baska seylerle de ugrastim. yanlis anlasildi sanirim
Ama tek primer trafo primerinden önce sağlanan 50 hz.deki ac düşük gerilimi,4 adet yarıiletken (mosfetler gibi) ardışık bir sıra ile anahtarlanarak ac böylece bu mosfet köprüsünden kolayca elde edlir ve tek sarımdan da 220 volt ac 50 hz,bu inverterden böylece elde edilmiş olur.Örneğin tunçmatik 650 VA'lık ups'imin asıl çalışması da böyleydi,en son arızasında tam incelediğimde.
bu devre sanki çalışmalı mantık olarak. üstteki transistor iletimde iken kapasitör trafo üzerinden şarz olur. üstteki kesimde alttaki transistör iletimde ikende alttaki üzerinden deşarj olur. boylece trafoda ac oluşur gibi me geliyor.İyi günler kontrolkalemi.com kullanıcıları. Ben Elektrik Elektronik 2. sınıf öğrencisiyim. 24 v dc kaynağı 220 v ac ye çevirmek istiyorum. Konu hakkında bir çok araştırma yaptım ama yine de tam bir sonuca ulaşamadım. Hem amper düşmesin hemde güç kaybı olmamasını istiyorum. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.
Mesela bunu yaptım trafo oranını kaça kaç olarak ayarlamalıyım. Çünkü bu şekilde 24 v dc verince 1.65 v ac alıyorum.
Sanırım 6-12v floro balastları en iyi örnek, standart 6-9-12/220 trafo kullanabilirizya bu inverter olayında pirimer yani 12 volt devresinde 2 x 12 volt değilde tek 12 volt sargılı inverter şeması sormuştum. Aşağıdaki yazınızdan yaptığım alıntıda bunu görüyorum. Yanlış anlamadıysam.
Bilginiz dahilinde bu tür bir devre şeması var mı? Paylaşırsanız sevinirim.