@yolgezer74 dostum bu devre bu şekli ile voltaj verirsek transistörler direkt 24 volt voltaja maruz kalır kısa devre akımı çeker ve transistörler yanar çok hızlı olacağı için patlayabilirde. Şemayı incelerken sanırım kaçırmışsın. Uyarmak istedim. Bir kazaya sebep verebilir. Dikkatli olalım.
@
EnesKrspn
Giriş gücü = Çıkış gücü ( not : verimi % 100 farzediyorum yoksa kayıplar her zaman vardır )
Hem amper düşmesin hemde kayıp olmasın malesef böyle bir icat yok.
Örnek :
220 voltta 10 amper çekecekseniz güç kabaca 2200 watt olacaktır. Buna karşılık düşük voltajda
2200 / 24 = 91.6 amper verebilmeniz gereklidir. ( idealde )
yani 24 voltta 91 amper verirseniz 220 voltta ancak ve ancak 10 amper çekebilirsiniz.
Devrenize gelince bir çok hata var. Tip 41 ve 42 yi aynı clock sinyali ile sürmüşsünüz. Bu durumda besleme voltajı şase voltajı ile birleşir ve kısa devre olur. bu noktada çıkıştan voltaj alamamanız gayet normal. Burdaki transistörlerin yeri hatalı. Transistörler trafoya seri girilmeli. Siz gerilimi direkt şaseye akıtıyorsunuz. Ayrıca trafoda gerilim oluşturmak için bir ters bir düz voltaj ( AC ) uygulamalısınız. Bunu anlayabilmek için forumda daha öncede bir çok kez paylaşılmış inverter devrelerini araştırıp inceleyebilirsiniz.
Bu çizmiş olduğunuz devre çalışmaz. Devreyi kurup denemeyin. transistörleriniz hızlı bir şekilde yanıp sizi yaralayabilir.
Ayrıca diğer bir forumda size cevap veren bir kaç kişi oldu. Onlarında yönlendirmesini inceleyiniz.
Size bir devre örneği ekliyorum. Lütfen bu devreyi inceleyip
1- 50 hz sinyal nasıl oluşturuluyor.
2- Bu sinyal nasıl kuvvetlendiriliyor
3- Bu kovvetli sinyal nasıl 220 volta dönüşüyor inceleyiniz.
Bu temel mantığı çözerseniz gerisi çok kolay gelecek. Yukarıda mavi metinle işaretlediğim konuyu aşağıdaki şemada inceleyiniz. Trafo nasıl sürülmüş transistörler üzerinden akan akımın yolunu iyi inceleyiniz.Takıldığınız yerde sorabilirsiniz.