24VDC LED PLC uygulamada kullanılıyormu?

selamlar değerli Forum üyeleri ; Acaba Led Teknolojisinde 24VDC plc çıkışı için kullanabileceğim led nereden bulabilir satın alabilirim ?? Saatlerce internette arıyorum birsürü sayfa açtık ama birtürlü aradığım 24V DC led bulamadım ?? Varmı bulunabilecek biryer ?

peki nereden temin edebilirim dersiniz ? Her Elektronik yada Elektrik sarf malzeme satışı yapan dükkanda gezermi bu ürün hiçte sanmıyorum ama olmadı neolur ?

24v dc led leri telemekanik, siemens, moeller vb markaların malzemelerini satan yerlerde rahatlıkla bulursun.

arkadaşım led derken sinyal lambası olarak mı kullanacan veya plc çıkışı demişsin çıkışlar ile çektirdiğin röleleri mi ledli istiyorsun ama nacak 68 arkadaşımın dediği gibi bulabilirsin ledli röle istiyorsan phoenix firmasının ledli 24vdc bobinli röleleri var.

ben deney tahtasında simülasyona benzer bi sinyal lambası olacak çektirdiğim röleleri ledli istiyorum evet.. Hmm Teşekkür Ederim Umarım Bizim buradaki Elektronik sarf satışı yapan yerlerde bulurum Sağolun ! ... LEdli Röle zaten elimde Mevcut ben Simülasyon tarzı ayrı ayrı kumanda opsiyon elemanları olacak!

rölelerin geneli artık ledli zaten ekstaran röle altlığında led aramana gerek yok.. veya normal bir lede 150ohm direnç bağlayarakta 24v ta çalıştırabilirsin

10 OHm olmazmı? Bende öyle düşünüyorum ama Elektronikciden direnç Aldım Lede 10 ohm bağla Led yanar dedi

10ohm dan emin değilim.. kontrolkaleminin çalışma prensibinin aynısını uyguluyorsun ben hep 150ohm ile çalıştırdım sende öyle yap boşuna ledleri yakma :)

kırmızı led için 1k1 0.5W
sarı led için 1k1 0.5W
yeşil led için 1k1 0.5W
mavi ve beyaz led için de 1k 0.5W bağlamanız gerekiyor
5mm ledler için

mümkünse 1W gücündede seçebilirsiniz dirençlerinizi

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,720
Kullanıcılar
452,436