%25 Elektrikte Tasarruf Diyor Sizce Yüzde Kaç?

100 lirayı 90 na düşürür bence.
 
Kompanzasyon yapan bir sistem. Evlerde uygulanmasına gerek yoktur. Kompanzasyonu sağlam olan firmalarda da uygulamak istemiyorlar. Artı local operasyon yapalım diyorlar. Mesela sürücü ile çalışmayan makineler ( kompresör gibi ) de uygulayalım sayaç bağlayalım falan diyorlar ama Emo önermemektedir. Tedaş ta bu tarz ürünlerin mesuliyeti bizde değildir diye internet sitesinde açıklama vardır. Bilginize...
 
BUCIHAZLAR sadece tedaşin ışınegelır ıcıbde bırkac kondan satorvar ve motorların cektıgı ınduktıf enerjıyı azalltıgını soyluyorlar evet sız bır motorun gırışinee uygun bır kondan sator baglarsanız cektıgı akım duşer ama mesele bumu ona bakalım duşer ama bunu duşuşu sadece kombı sayaclar okuyabılır hıçbır evdede kombısayac yoktur oyuzden sıze bıkarı olmaz artı yuku olur cun ku kondan sator her dolum da bır enerjı harcar souç olarak evlerde ışe yaramaz cunku sayacınız aktıf ve kapastıf okuma yapmaz sadece devreden cekılen akımı okur 50 kw uzerı iş yerlerın de zaten kompanzasyon mecburı oyuzden ınanmayın boyle şeylere
 
Dolandırıcılık. Böyle Şeylere İnanmayın.Ev İçin Yüzde 25 Tasarruf İmkansız..
 
x sehrın beledıyesınde 25 yıldır calışan bı usta cıhazı kompaze panosunun besleme baralarına takmış bu nasıl ustalık bırıkımı ben anlamadım ben bu cıhaza hıç bi zaman okey vermedım akıllarısıra elektrik tasarrufu yapcaklar zaten kompaze panosu mevcut
 
Avuç içi kadar büyüklükte olan bu cihazlardan,akıllı sistemler kurularak oluşturulmuş Şebeke kompanzasyon sistemlerinin ayni olan tasarruf miktarlarının,yine bu cihazı satın alacak olan tüketicilerden beklenmesini istemek,akla hayale gelmeyecek bir aldatmaca(Sanal,var olmayan bir sistemin hayali) örneği olarak kanımca ele alınıp düşünülmelidir.

Bu türden ürünlerin açık pazarda tutunma mantığı da;elektrik bilgisi ve bilinci nispeten daha az olan vatandaşlara, "Ya tutarsa" mantığından hareketle tasarlanarak müşteri hizmetlerine sunulmuş olması da muhtemeldir.
 
Yüzde 25 tasarruf gerçekten sağlanmak isteniyorsa,evin şebekesinde en fazla devrede kalan ev cihazları(24/24 saat çalışan buzdolabı,deep-freeze,vb.) gece aydınlatmayı sağlayan ve en az 5-6 saat kullanılan ışıklandırma sistemleri(Normal ampul yerine tasarruf,led lambalı armatürlerle) güncellenerek,son olarak da part-time olarak kullanılan ev cihazları (Çamaşır makinesi,kurutma mak.,bulaşık mak.,masaüstü pc'si,tv, vb.)güncellenerek yani az elektrik sarf edebilen A,A+,A++ enerji sınıfındaki modelleri (Masaüstü pc'sinin 80+ sınıfında olanları,yani cos fi değeri seksenin üzerinde çalışan psu'ları) ile değiştirilmesiyle sağlanmalıdır.

Bütün bunları kendi evime uygulayan bir vatandaş olarak da,bulaşık makinesi kullanılmadığında 30 günde 39 tl.(Son gelen elek.faturası),bulaşık makinesi gün aşırı kullanıldığında da 50 tl. elektrik faturası ödemekteyim.1-1.5 sene önce de, bulaşık makinesi kullanılmadan 30 günde 30 tl. fatura ödüyordum.Tasarruf ancak bu yolla,yani ev eşyalarının güncelliğiyle sağlanabilir,diğer tavsiye edilen tüm yol ve yöntemler batıldır,hurafedir,psikolojik bir inançtan öteye geçemez.Zaten eşyalarınızın son güncellenen modellerinde,(Pc'de dahil) güç katsayısı(Cos fi değeri) ileri derecede iyileştirilip,yüksek değerlere getirilmiş,ileri teknolojili olan bir yapıdadır.

Ayrıca, kapasitif etkisiyle,bağlandığı cihaza adeta extra bir iksir özelliği kazandıracak,yardımcı cihazlara da gereksinim yoktur.Yani,asıl tasarruf formülü; bilinçli olarak,en güncel olan ev eşyaları ve elektrikli cihazları kullanmaktan geçmektedir.
 
Son düzenleme:
Bir tv. kanalında tanıtımı yapılıyordu, verilen numarayı aradım ve nasıl tasarruf sağladığını sordum. Karşıma bir bayan çıktı, kendisinin teknik konuda yeterli bilgiye sahip olup, olmadığını sordum ve cevap verebilecek durumda olduğunu söyledi.

Nasıl oluyorda tasarruf sağladığını sordum, normal vatandaşın anlayamayacağı teknik terimler kullanmaya başladı. Hatta bazılarını ben bile anlayamadım. Sakin bir şekilde bir süre dinledim. Ne dedi biliyormusunz ?
Kabloda sıkışan elektriği açığa çıkarıyor, ceryanla akım arasında denge oluşturuyor (aynen böyle dedi.) ne demekse ?

Ben, cosünisfi' yimi düzeltiyor diye sorunca o dediğiniz nedir bilmiyorum dedi. Ben elektrikçiyim, sizin bu yaptığınız sanayi işletmeleri için geçerli olan kompanzasyon sistemi deyince, sipariş vermek istiyormusunuz dedi. Ben de, insanları aldatıyorsunuz dedim, telefonu yüzüme kapattı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,878
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst