%25 Elektrikte Tasarruf Diyor Sizce Yüzde Kaç?

Forum üyeleri ile yazışırken lütfen hacım,yeğenim,kardeş gibi kelimeler kullanmayınız.Bu uyarıyı şahsi olarak algılamayınız, forumda dikkatimi çektiğinden konu içerisinde belirtmek istedim.
sorry anlamsız bir kelime yasak oldugunu bilmiyordum ..
 
epki kapasitifi 290 larda olan adamın bi daha ay 700 lü rakamlara kadar çıkarabılırmı .....
adam ceza yemiş hayatında yememıs bizdenmı kaynaklandı acaba..

cezalı faturayı ve bir önceki ayın faturasını sadece tüketim miktarlarını gösterecek kadarını taratıp buraya ekle biz yardımcı oluruz.

Ayrıca kapasitif aşırı fazla bu cihaz okadar kapasitif harcayamaz diye düşünüyorum.

700-290=410kVAr
410/30gün=13,6kVAr hergün bukadar kapasitif harcaması bana bayağı fazla geldi.

Bağladığın cihazın yaklaşık gücünü söyleyebilirmisin yada etiket değerlerini gönderebilirmisin. Hiçdevreden çıkmıyor gibi gözüküyor.
Kanıt istiyordun ya kanıt sana gelmiş gibi görünüyor. :) Faturaları satan kişiye göster senin cihaz bak ne yaptı de.:) Bakalım o nasıl açıklayacak. Ama önce buradan bizle paylaş ki durum senin kafanda da netlik kazansın. Sonra hesap sorarsın satıcıya.
 
Son düzenleme:
Ben küçük bi ilçede işletmede arıza bakımcıyım bu cihazları satan kişileri pek kaideye almayın sizin menfaaitinizedir zaten bu cihaza vereceğiniz parayla bi kaç ay elektrik faturasını ödersiniz hiç olmazssa, bizim burda oldu bizlere sormadan halk kanıp almış daha sonra baya bi sıkıntılar yaşandı. monafaze tesislerde hiç bir işe yaramıyor ekstradan faturalara üç beş liralık katkısı derken faturaya artı anlamında oluyor trifaze tesislerde ise kompanzasyon olan yerlerde kapasitiften cezaya giriyor iki kere kompanzasyon yaptığından dolayı
 
Son düzenleme:
Çok genel birşey söylemek istiyorum. Piyasadaki bazı kurum ve işletmelerin emeğe ve bilgiye hiç hürmeti yok. Sırf 3 kuruş az istiyor diye elektrikciyim diyene iş veriyorlar. Doğal olarak bu tür yerlerin cezaya girmeleri bu tip cihazlara para kaptırmaları aslında kötü birşey değil. Meslek erbabına saygı duymasını öğreninceye kadar kazık yemeye devam etmeleri gayet iyi. Doğru dürüs bi elektrikciyle çalışan hiç kimse ne cezaya girer nede başkaları tarafından dolandırılır. Bırakalım bazı kurnazlar başka kurnazları dolandırmaya devam etsin.

Kolay gelsin..........
 
tasarruf için yüklerinizi öğrenip buna uygun kompanzasyon yapmanız en doğrusudur. ev kullanıcıları içinse a+ cihazlar ve tasarruflu ampul kullanmaları yeterlidir. bu tip şeylere inanmayın.
 
Bu cihazların neden işe yaramadığını anlatmak çok zor. Bence kompanzasyon anlatmak daha kolay, onu anlatalım onlar karar versinler işe yarayıp yaramayacağına. :D
 
bence bu sadece bir aldatmaca, böyle şeylere inanmamak gerekiyor.
 
kompanıze olarak algılanılması ıstendı ama elektırık reaktıfını ve kapasıfıtıf ını duzenlemesı ıcın kullanılan yerın guc sarfıyatının aynı olması lazım yoksa cos fı degerlerı yanlıs olur ve sarfıyat oncekıne oranla artar ve buna orantılarsak maalıyet artar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,878
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst