2500W 3 farklı odaya takınca sayaçtaki sigorta atıyor

Birde bizde eskiden kalma alışkanlık var 380V/220V diyoruz ama sistem artık 400V/230V.

Trafo çıkışı.

Ekli dosyalar

• 9bcc1430adc11a5_ek.pdf
    2.8 MB · Görüntüleme: 5
Çok çok eski ama günümüzdekilerin pek çoğundan kaliteli hala aktif calısabildiğine göre.. Bu tarz ürünlerde girişler sol üstten, çıkışlar ürünün sağ bölümünün altından oluyor( Kapalı blok gibi görünen yer). Daha enteresan dizayn da görmüştüm. Aynı formda fakat sigortayı kurmak için üzerinde bar yerine 1.5 cm mandal var. Mandalin alt ucunu sağa/sola yatırarak aktif, deaktif ediliyor. Enteresan ama binayla yaşıt cihazlar ki en az 25 senelik.

Çok çok eski ama günümüzdekilerin pek çoğundan kaliteli hala aktif calısabildiğine göre.. Bu tarz ürünlerde girişler sol üstten, çıkışlar ürünün sağ bölümünün altından oluyor( Kapalı blok gibi görünen yer). Daha enteresan dizayn da görmüştüm. Aynı formda fakat sigortayı kurmak için üzerinde bar yerine 1.5 cm mandal var. Mandalin alt ucunu sağa/sola yatırarak aktif, deaktif ediliyor. Enteresan ama binayla yaşıt cihazlar ki en az 25 senelik.
Kesin demir perde ülkelerinden kalmadır. 90 lı yıllarda bloğun yıkılması ile acayip ürünler Avrupa ülkelerine akın etmişti. Hala özlemle yad ederim. Hatta yadeller...

3x25 . @otohat üstadın tarif ettiği gibi düzenleme ile hiç sıkıntı olmaz. Uzayan konuyu tamamen okumamışsınız herhalde.
ustam bir elektrikli şofben 7000 w 32 a tek başına . ben ana sigorta 40 olmalı demek istedim. zaten otohat ustanın dediği gibi bende düzgün bağlantı yapılmamışsa sorun olur dedim . konuyu okudum ancak 40 a takılması mantıklı olur diye eklemek istedim. aynı anda çalışma ihtimali olan ütü fırın çamaşır makinası (ısıtmada ) veya termesifon , yada ısıtıcı ufo gibi aletlerde yüksek akım çeker . 25 ana sigorta için mantıklı değil zaten .

ustam bir elektrikli şofben 7000 w 32 a tek başına . ben ana sigorta 40 olmalı demek istedim. zaten otohat ustanın dediği gibi bende düzgün bağlantı yapılmamışsa sorun olur dedim . konuyu okudum ancak 40 a takılması mantıklı olur diye eklemek istedim. aynı anda çalışma ihtimali olan ütü fırın çamaşır makinası (ısıtmada ) veya termesifon , yada ısıtıcı ufo gibi aletlerde yüksek akım çeker . 25 ana sigorta için mantıklı değil zaten .
Trifaze sigorta, faz başına 25A... Düzgün yük dağılımı yapılırsa 25A (ani su ısıtıcı) yoksa idealdir.
Bu konunun asıl problemi konu sahibince yük dağılımının nasıl yapıldığına dair bilgi paylaşımı yapılmamasıdir.

Trifaze sigorta, faz başına 25A... Düzgün yük dağılımı yapılırsa 25A (ani su ısıtıcı) yoksa idealdir.
Bu konunun asıl problemi konu sahibince yük dağılımının nasıl yapıldığına dair bilgi paylaşımı yapılmamasıdir.
Bizim köyde üç öküz var. Habire aynı öküzü tarlaya kara şabana koşuyoruz. Diğer ikisi yatıyor ahırda. En sonunda o çalışan öküz ya çatlar ya da sahibini boynuzlar.

Benim düşüncem tam bilği olmadığı için kısmen cevap diyelim .

Sayaç panosu C25 siğorta + kaçak akım rölesi .trifaze
Siğorta kutusu ana siğorta B32 trifaze siğorta .
Diğer siğortalar .
1 adet B32 / 4 adet C25 / 2 adet B20 = toplam 6 adet
Bu siğortalarda linye sayısı fazla olabilir bilinmiyor .
Zaten yüksek değerler .
Kablo 2.5mm2 kesit olduğunu kabul edersek .
Siğorta kutusundan ekmek çıkmaz . ( Hesaplama mantıklı olmaz )

Faz paylaşımı yapalım .
Her faza bir adet 2500W ısıtıcı / 230V diyelim = 10.86A
Voltaj düştü 2500W ısıtıcı / 220V diyelim = 11.36A
Voltaj düştü 2500W ısıtıcı / 210V diyelim = 11.90A
Ortalama = 11A olsun .
Varsayım .
Faz 1 Çamaşır mak. 10A olsun .
Faz 2 Bulaşık mak. 10A olsun .
Faz 3 Fırın 10A olsun .
Diğer kullanımlar faz başına
Çay mak . 5A
Kettle . 5A
Saç kurutma mak . 5A
Diğer cihazlar .
Bilinçli kullanım gerekir .
11A +10A + diğer ?A= 21A eder .
11A +10A + 5A + diğer ?A = 26A eder .
Sisteme ısıtıcı dahil edilince
Faz dengesi ısıtıcılarda kurulmamış olabilir . ( siğorta atması )
25A ile 32A arasında kalınıyor ( veriler tam yok )
Sayaç panosuna 32A siğorta takılsa kablo kesiti uygun mu ? bilinmiyor .
Diğer siğorta kutusundaki ana siğorta ve kaçak akım rölesinin amperi etkiliyor .
Trifaze ürünleri hepsi aynı amper olması gerekir .
Sıkıntılı hesap .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ...

Forum istatistikleri

Konular
130,348
Kullanıcılar
453,648
Son üye
mhkiraz

Yeni konular

Geri