arkadaşlar herkese teşekkür ederim cevaplar ve proje hoş benim isteğimede cevap zaten benim uygulayacağım sistem biraz daha kapsamlı gaz ana girişe 2 inç selenoid valf konulacak 2 ad gaz ventili 3 ad acil stop 1 ad deprem sensörü sistem şu deprem olduğunda sensör gaz valfini kesecek aynı zamanda bir roleyi çektirerek yangın alarmını çalıştırıp yine aynı rolenin no ucundan geçerek buhar kazanının tmş sini kapatacak diğer yandan deprem yoksa dahi manuel olarak acil stop butonundan hem gazı hem tmş yi hemde yangın alarmını kumana edeceğiz yine aynı sistemi 2 ad emniyet ventili gaz kaçağı olduğu içinde yapacak 3 roleden kastım ise sistem bira karışık olduğundan ben acil stopları projedeki gibi seri düşünmedim paralel bağlayarak 3 ayrı roleyi çektirerek rolelerin nc kontağında com noktası oluşturarak kumanda etmeye çalıştım ancak arkadaşımızın seri bağlantısı daha mantıklı valflerin çalışmasına gelince valfler 2 çeşitide var bazısı kapalıdır
Elektrik verince açılır bazısı açıktır elektriği kesince kapanır konuya destek olacak arkadaş olursa sevinirim teşekkürler