3 faz biri birine bağlanırsa ne olur

Sizin bu konudaki net görüşünüz nedir ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Konu açılalı 7 yıl olmuş fakat net bir cevap hala yok. Konu hakkında net bilgisi olan aydınlatabilir mi?
güzel insan, ben AC özürlüyüm ama çok güzel priz- fiş gibi montajını harika yaparım. konu hortlatmayı hiç sevmem. okur yazarlığım iyiye yakındır. AC özürlü ben ikinci postu okuduktan sonra gerisi laf kalabalığı dedim. sanırım 35 yıl kadar önceydi kazayla fazla nötrü birleştirdim. şanlıyım uzaktaydım, sonra sadece fiş ve priz montajı konusunda uzmanlaştım. o da ya seyyar uzatma olacak yada sigortaları kendim kapatacağım. hani ben 2 kabloda güm olayını yaşadıktan sonra 3 -4 kablolardan uzak durdum.
 
Yani bu konuyla ilgili somut örnekler üzerinden gidersek eğer :) yıldız yol verdiğimiz bir trifaze elektrik motoru olsun elimizde. Elektrik motorları trafolar ile çok benzer prensiplerle uretilip çalıştığı için yıldız noktası nerede ise sıfır olur. Fakat bu manyetik alanı bozarsaniz (motoru durdurarak yada rotoru çıkartarak) Yüksek akımdan dolayı ya motor koruma ekipmanları açar yada motor sargilari yanar. Yada trifaze resistansin yıldız noktasıda teoride sıfır noktasıdir. Keza bu 3 fazı başka bir trafoya girerseniz o trafonun primerinin yıldız noktasıda teoride sıfırdır ancak aradan nuveleri kaldırırsan durum değişir. 3 örnekte de aslında fazlar belirli bir disiplinle kısa devre edilmiştir ve yıldız noktası sıfırdır. Fakat yıldız noktasında voltajın sıfırlanması örneklerle de anlaşılacağı üzere eğer öncesinde bir yük yok ise mümkün değildir kisadevre akımı oluşur.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,253
Mesajlar
924,721
Kullanıcılar
451,654
Son üye
ysroloji

Yeni konular

Geri
Üst