3 Fazlı Motor 2 Faza Kalınca Neden YÜKSEK AKIM Çeker_?

motor iki faza kalırda mesala 3 faz 1 faz koptu..kopan faza ait grup yanıyor doğrumu sonuçta enerji kesik ama neden yanar öyle biliyorum doğrumu

3 kişinin zar zor kaldırabildiği bi ağırlığı 2 kişi kaldırmaya kalktığında ne olursa sargılarada o olur.kurunun yanında yaşta yanar.slm
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sormak istediğim şu iki faza kalan motorda iki faza ayit sargılar yanar genelde . bağzı motorlarda tek faza ayit sarğılaın yandığını göz lemledim altı bobinli bir motorun karşılıklı iki bobinin yanması gibi. bu şekide yanan motorun yanma sebebini iki faza kaldı deniyor tek faza ayit sargıların yanması başka bir sebep tenmi kaynaklanıyor bu konuda bilgi vere bilirmisiniz teşekür ederim.
 
rst fazlarından r fazı gitti diyelim. s ve t fazlarındaki sargılar enerjili kaldığı için rotoru döndüremez ısınır ve yanar. yangının suçlusu r fazı cezasınıda s ve t fazı çeker. kendi kurtulur ama oda bobinajcının gazabına uğrar slm.
 
slm arkadaşlar ; elimizde 10 torba çimento var sen bunu 3 kişi ile mi taşırsan erken biter yoksa 2 kişi ile taşırsan mı?
 
salam arkadaslar yardimci olursaniz sevnerim
MOTORUN uzerindeki kvat ve amper neyi bildirir
mes;2kvat 5 amper
kvat-nedir?
amper-nedir?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,268
Mesajlar
924,853
Kullanıcılar
451,681
Son üye
erenhit

Yeni konular

Geri
Üst