Hamdiiersknn
Üye
Diyotlar akımı doğrultup dc kondansotore gitmiyomu ? Kondansatöre direk doğru akım verince çalışmazmı ?
ben öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum sacece pil ile beslayecekseniz trafoyu devreden ayırmanız yada diyot çıkışından sonra pilden gelen dc gerilimi vermeniz gerekli...Diyotlar akımı doğrultup dc kondansotore gitmiyomu ? Kondansatöre direk doğru akım verince çalışmazmı ?
Hayır siz dediniz demedim sordum sadece. Ben sizin kadar bilgi sahibi değilim ama öğrenmekte fayda var. 2x12 ise trafo diyotlardan sonra 2x12 dc verilirse calışırmı yani. Onu sormak istedim. Ya da tek adaptör ile (24v) çalışabilirmi ?ben öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum sacece pil ile beslayecekseniz trafoyu devreden ayırmanız yada diyot çıkışından sonra pilden gelen dc gerilimi vermeniz gerekli...
bahsettiğim özelliklerde trafo değiştirmekle neden olmasın ???
bir yanlışlık olmuş sanırım aceleden dolayı sanırım kast ettiğiniz bağlantı şu şekil olacak pil bağlantısı simetrik.Simetrik devre tasarımlarını-şemalarını incele seninkiyle kıyasla, o zaman kendin yol bulursun.
Pil çizen arkadaşımız, devren yanlış yani simetrik değil. +, 0(gnd), - şeklinde olmalı bildiğin gibi.