3 Volt İle Çalışan Fotograf Makinasının Flaşını Nasıl Sabit Yakabilirim

Aynen ben denemiştim aman diyim elinizde kalır sapasağlam flash :D;)
yapmayı düşündüğünüz işi ledlerle yapabilirsiniz diye düşünüyorum 120 dereceli parlak led yada power led lerle selamlar-saygılar
 
Uzun süreli bu tür bir ışık için projektörler üretilmiştir. Flaşın kullanım amacı bir anlık ışık vermek sadece. Elektronik devre ile uygun yüksek voltaj sağlanır ve kondansatöre depolanır. Sonra da resim için uygun zamanda parlar. Flaş lambasını uzun süre yanması için kullanmak doğru bir şey değil. Çoğumuz bunu düşünmüşüzdür ama teknik özellikleri buna izin vermez.
 
bence kondansatör yerine 3 volt ver direk yani iki tane kalem pili direk bağla istediğin olucak sanırım

Bu Bilgi Kesinlikle Yanlış.!
Flash'lar 3v. ile çalışmazlar yüksek voltaj ile çalışırlar...
Arkadaşım bak sen en güzeli şöyle yap araba'larda bulunan "endüksiyon bobini'ni" incele google'a yaz bak 15.000-30.000 Volt elektrik üretirler. Ama bir anlıktır bu voltaj sen onun mantığında bir bobin sar ve bu bobin'in bir ucunu şase'ye ver diğer ucuna ise transistör ile frekans/osilatör bağla (en az 50 hz Yani saniye'de 50 titreşim) ve bobin senin bu saniye'de 50 defa 12 volt verdiğinden dolayı çıkış ucundan en az 15.000 volt verecektir ve dolayısı ile flash sabit yanar gibi gözükecektir... Zira insan gözü saniye'de en fazla 35 defa titreyen ışığın kırptığını görebilir dene bak nasıl senin flash sabit yanacak. ;)
Not:Flash Kaç volt'a dayanabilir onu da incele yoksa çıss yanar :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,912
Mesajlar
921,628
Kullanıcılar
451,065
Son üye
ümit karasu

Yeni konular

Geri
Üst