serkan_48
Üye bildiğin dümdüz üye
Selamlar,
Elinizdeki ledler power led. Akım sınırlama yapan bir devre kullanmazsanız sabit gerilim güç kaynakları dilediğince akım vereceği için ledleriniz ısınırsa iç dirençleri düşecek ve kısa devreye doğru gidecektir.
Arkadaşlarımızın yorumuna ek olarak benim nacizane önerim şu şekilde olacaktır.
Elinizde 36 adet 900 ma lik led bulunmakta. En kısa ve kolay çözüm önerim şu şekilde olacak.
12 şerli guruplar halinde 3 seri gurup yaptığımızı düşünelim. Seri devrenin toplamı ,
144 volt 900 ma lik 3 gurubunuz olacak. Yaptığım araştırmada 900 ma lik güç kaynağı bulamadım. Yani bu voltajda bulamadım. Yoksa her lede ayrı ayrı güç kaynağı takarım derseniz o şekilde olur.
Benim önerim 3 adet 12 li gurubu aşağıdaki özelliklerini verdiğim gibi bir sabit akım güç kaynağı ile beslemenizdir. Güç kaynağı 700 ma 140 volt sabit akım güç kaynağıdır. 12 adet power ledi seri bağladığınızda çalıştıracaktır. 200 ma gibi bir güç düşüşü olacak ama yinede stabil çalışacaktır.
900 ma ile beslenildiğinde yaklaşık 130 watt güç verecek iken 700 ma ile 100 watt verecektir.
Eğer güç düşüşü istemiyorsanız aynı güç kaynağının 900 ma lik olanını bulmalısınız.
http://www.marketdijital.com/LPC-100-700-72-143-Volt-700MA-Driver,PR-3792.html
Dostum bu mesajim hala gecerlidir.
3 lu grup yapip bu guc kaynagi ile surebilirsiniz.