emrah73
Üye
Bilginiz icin tesekkurler emrah hocam
KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
saitcannn
Bilginiz icin tesekkurler emrah hocam
Ateşleme buji ilemi yapılıyor- sıkıştırma ile mi ?
Fuel oil i mutlata ısıtarak yanma odasına gönderiyorsunuzdur, yanma odasına giriş sıcaklığı nedir fuel oil in ?
Birde neden fuel oil? çok masraflı olmuyormu ?
Selamun Aleyküm
Her ne kadar sistem-üretim biçimi vb tam anlaşılır olmasa da, 6000kW ve 1.5 ton fuel oil bilgisinden;
Fuel Oil Enerjisi(kabaca) = 10 000 kcal/kg = 41 800 kiloJoule/kg (kJ/kg) (1 cal = 4.18 joule)
1.5 ton fueloil enerjisi = 62 700 000 kJ 1 saat ile bölündüğünde;
62 700 000 000 Joule/3600san.=17 417 000 000Watt=17.42MW
Enerjitik yönden kabaca verimlilik; 6MW/17.42MW =0.3444
Teknik olarak daha yüksek verimliliklerden bahsedilmektedir (muhtemelen daha küçük motorlarda da) ki verimlilikte küçük artışlar her ne kadar virgülden sonra yüzde binde gibi görünseler yüksek kapasiteler vesilesi ile önemli geri dönümlere sebep olabilir.
Enerji geri dönümüşü açısından, atık ısı (eksoz-gövde ısısı vb) vb enerji kazanımı uygulamalarından uygulanan ve ya uygulanılması düşünülen yöntemler açıklanıp, incelenebilir.
Bu tip bir üretim tesisinin Elektrik-mekanik olarak komple(resimler,açıklamalar,dökümanlar..) detaylı tanıtımı forum ve web ortamı açısından faydalı olur, üzerinden konuşulup fikirler ile geliştirmek de her ne kadar nerede ne kadarlık ne biçimde üretim yaptığını bilmesek de; memlekete faydalı olsa gerek.
Hayırlı akşamlar