36.kv. kablo ek muflari hakkinda bİlgİ

hasan76

Üye
Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
40
36. kv. kablo ekmufların kablo başlıklarının tamiri hakkında bilgisi tecrübesi olan arkadaşlardan yardım..
Ek yapılırken xlpe kablo üzerindeki siyah ekran neden kazınır... standartı ne kadardır... her marka ekmuflarında aynımıdır...
 
XLPE izolenin altındaki ve üstündeki kısım yarıiletken tabakadır. üstteki kısımı kazırken fazla derine indiğimizde XLPE izoleden de kazımış oluruz. O zamanda kablonun izolesi zayıflayacağı için kablo başlığının zaman içinde patlama riski olur.

Bu sıyırma mesafesi markadan markaya ve tipine (harici-dahili) göre değişir. Ek mufu veya kablo başlığı kutusundan çıkan kullanım kılavuzuna uygun yapılması en iyisidir.

Ek veya başlık temiz bir ortamda yapılmalı.
Talimmatlara uyulmalı.
Isı büzüşmelide bir noktaya sabit olarak ısı verilmeli (gezdirilerek büzüştürme yapılmalı)

Kod: YXC7V-R, 2XSY, CU-XLPE-SC-PVC (YE3SV): R: Örgülü rijit iletken
Standartlar:TSEK, VDE 0273, IEC 60502, BS 6622.
Teknik veriler: Maximum çalışma sıcaklığı: 90°C, Maximum kısa devre sıcaklığı: 250°C (max:5s. süreli), Anma gerilimi: 20/35 kV.
Kullanıldığı yerler: Dielektrik kayıpları düşük olan bu kablolar ani yük değişikliğinin olduğu şebekeler ile kısa devre akımlarının büyük olduğu yerleşme ve endüstri bölgelerinde kablo kanallarında, toprak altında ve hariçte kullanılır
Yapısı:
1. Çok telli bakır iletken.
2. İç yarı iletken tabaka
3. XLPE izole
4. Dış yarı iletken tabaka
5. Yarı iletken bant
6. Bakır ekran
7. Koruma bandı
8. PVC dış kılıf
 
XLPE kablonun yarı iletken bölümünü temiz bir şekilde soyabilmek için kablo soyma aparatları var. basit bir makina. en iyisi makina ile soymaktır. cam ,bıçak gibi şeyler geçmişte kaldı.patlayan başlıkların ve eklerin çoğunda fazlaca daldırılan cam,bıçak izleri vardır mutlaka.ayrıca açıldıktan sonra çıkan beyaz yalıtkan kısım pürüzsüz hale getirilmeli,iç yarı iletkenle birleştiği yer kalem ucu gibi şekillendirilmelidir.paketten çıkan şema daki ölçülere uyulduktan sonra,ek veya başlık uzun ömürlü olmaya adaydır.kolay gelsin.
 
Arkadaşlar güzel anlatmışlar.Ben de şöylebir ilave yapmak istiyorum;Aparatla itinalı soyun.Başlık veya muf içine zamanla nem almayacak şekilde itina gösterin.patlamalara sebep olan yarı iletkenin soyulduktan sonra kalan 4-5 cm. lik kısmın bitiş yerindeki fiziksel şekildir.Bu kısım tam halka şeklinde olmalı küçücük dahi sivri çıkıntısı olmamalıdır.Bu nokta ile ilgili normal silikon başlıklarda bu bölümün üzerine denk gelen başlığın içindeki siyah renkli karbon kısım,kablo karbon kısmına iyi oturmalıdır.Isı büzüşmelilerde kutudan çıkan aksesuarlar doğru şekilde kullanılmalıdır.Velhasıl başlıktaki bu kısım alan kontrolü sağlar.Bazı şalt hareketleri ve atmosferik olaylar sırasında aşırı gerilimler oluşur.Bunların direkt sonucu olarak veya kapasitif olarak sivri uçlar ile potansiyel fark bulunan diğer yerler arasında atlamalar ve delinmeler meydana gelir.
 
Vediğiniz bilgiler için teşk. ederim... Emeğinize sağlık...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,071
Mesajlar
932,776
Kullanıcılar
453,068
Son üye
Mustafa6173

Yeni konular

Geri
Üst