380 V ile 220 V

Orta gerilim aboneleri kendi trafolarından enerji alırlar. Bunun üstüne trafo kayıplarıda eklenir. Zannedersem perakende satış hizmet bedeli bu abonelerden alınmaz. Ama trafolarının işletme bakımlarından kendileri sorumludur. Tedaş'tan enerji aldıkları noktadan itibaren, yani trafolarını besleyen branşman OG enerji nakil hatlarından, trafolarından ve AG dağıtım panolarındaki arızalardan kendileri sorumludur. Tedaş bunlara hiçbir şekilde karışmaz ve müdahale etmez. AG abonelerde ise perakende satış hizmet bedeli alınır, fakat bunlarda AG abonesi olduklarından enerji aldıkları trafo Tedaş'a ait olduğundan trafo kaybı ödemezler ve trafonun arızasından sorumlu değillerdir. Yani sizin anlayacağınız her iki durumunda birbirine karşı avantajları olduğu gibi dezavantajlarıda bulunmaktadır.

Orta gerilim aboneleri kendi trafolarından enerji alırlar. Bunun üstüne trafo kayıplarıda eklenir. Zannedersem perakende satış hizmet bedeli bu abonelerden alınmaz. Ama trafolarının işletme bakımlarından kendileri sorumludur. Tedaş'tan enerji aldıkları noktadan itibaren, yani trafolarını besleyen branşman OG enerji nakil hatlarından, trafolarından ve AG dağıtım panolarındaki arızalardan kendileri sorumludur. Tedaş bunlara hiçbir şekilde karışmaz ve müdahale etmez. AG abonelerde ise perakende satış hizmet bedeli alınır, fakat bunlarda AG abonesi olduklarından enerji aldıkları trafo Tedaş'a ait olduğundan trafo kaybı ödemezler ve trafonun arızasından sorumlu değillerdir. Yani sizin anlayacağınız her iki durumunda birbirine karşı avantajları olduğu gibi dezavantajlarıda bulunmaktadır.

fark burada başlıyor kullandığın güce göre sistmin ve sorumluluğun değişiklik gösteriyor

Cevaplar için teşekkürler. Şimdi 1kW motoru ornek vermısttım onun ıcın 3 fazlı sıstemde r s t ayrı ayrımı 1kW cekıyo yoksa r s t nın toplamımı yanı faz basına 333W mı dusuyor.

Cevaplar için teşekkürler. Şimdi 1kW motoru ornek vermısttım onun ıcın 3 fazlı sıstemde r s t ayrı ayrımı 1kW cekıyo yoksa r s t nın toplamımı yanı faz basına 333W mı dusuyor.

Aynen, tahmin ettiğin gibi. 3 faz toplam gücü 1 kW, faz başına 333 W. Motor 3 fazda dengeli bir yük olduğu için 333,3 X 3 = 1kW. Tabii ki bu anma gücüdür, yüke göre artar / azalır.

Son düzenleme:

Motor üzerinde yazan değer elektriksel güç değildir, mil gücüdür. Motor etiketinde yazan değeri motorun verimine bölerseniz şebekeden çektiğiniz gücü bulursunuz veya motor üzerindeki gerilim, akım, güç katsayısını çarparak bulabilirsiniz.

Kısacası 1,1 kW gücündeki tam yükteki asenkron motor faz başına şebekeden yaklaşık olarak 480 Watt güç çeker.

Son düzenleme:
elektrik güç ve akım değerlari ile ilgili sık sorulan bir soru var. yeri gelmişken belirteyim güç değerleri verilirken 3 faza ait güç değeri verilir. akım değerleride her faz için ayrı ayrıdır. örnek 100 a tmş için her faz için ayrı ayrı 100a demektir. kısaca güç için komple 3 faz akım değeri ayrı ayrı fazlar. slm

Tekrar herkese teşekkürler almak ıstedıgım seyi aldım. :)

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,341
Kullanıcılar
453,636
Son üye
Keremmesenn

Yeni konular

Geri