confickerbelasi
Profesyonel Üye
Kafamı karıştıran şey, her yerde farklı direnç kullanılması. Ama bu dediğiniz şekilde yapacağım.Niye takıldın bu kadar, abartılacak bir şey yok, hesabı yukarıda verdim nettede bolca var.
250V/100k = 2.5 mA
250V * 2.5mA = 0.625 Watt.
1Wattlık 100k direnç olur.
Veya yukarıdada söyledim:
Led var geçen almıştım da, direnç almadım. Bazı parçalar alacağım, onunla birlikte sipariş vereceğim. Malum birkaç kuruşluk parçalar bunlar, toplu ürün alımı ile alınması daha iyi.Gerek direnç gerek LED ucuz şeyler 5 dk. kurardim. Neden kafa karışıyor anlamadım belirtilen bir diğer yanlış olsa LED arızalandı, diğer değer direnç kullanır yine lehimler denersin sonra buraya döner bununla yaptım bu oldu bu olmadı yazarsiniz. 5 10 dk. niz bir kaç lediniz yok mu?
Bir bakayım, bulabildiğim sağlam olanları çıkartır resimlerini çekerim.Elinizin altında yok mu eski kart hurda kart onlaedan sökün, tabi direnç okuyabilmek şart.
Patlama olmaz olsada ufak bir pat sesi duyarsiniz en fazla korktuğumuz kadar değil.
Elinizin altında yok mu eski kart hurda kart onlaedan sökün, tabi direnç okuyabilmek şart.
Patlama olmaz olsada ufak bir pat sesi duyarsiniz en fazla korktuğumuz kadar değil.