40 KV Ne Demek?

teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Aman şayet 40kV ise mutlaka yardım al ama mutlaka.
 
Bu NYY ile Alvinal arasında ne fark var.. 40kw güç için 3*16+10NYY baştaki 3x16 tamamda 10NYY ne demek onu açıklayabilirmisiniz?

NYY bakır kablo ,Alvinal ise Alüminyum kablodur.Alvinal kablonun kesitinin Nyy ye göre daha büyük seçilmesinin nedeni Bakır ve Alüminyum kabloların iç dirençlerinin farklı olması yani kabloların akım taşıma kapasitelerinin farklı olmasıdır.Bakır kablo aynı kesitteki Alüminyum kabloya göre daha çok akım taşır.
 
Bu NYY ile Alvinal arasında ne fark var.. 40kw güç için 3*16+10NYY baştaki 3x16 tamamda 10NYY ne demek onu açıklayabilirmisiniz?
kablo kesitlerinin detaylarıyla birlikte gerilim düşümü ne demek,akım taşıma kapasitesi ne demek,bunların hesapları (AG de)nasıldır? bunların üzerinde de araştırmalarını devam ettirirsen çok faydalı olacaktır.saygılar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,874
Mesajlar
921,199
Kullanıcılar
450,998
Son üye
ufonik

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst