O zaman PPM devreni ayar yapamayacaksın ve guduracaksın.
741 ler en ucuz opamplardır. Dilersen herhangi bir tekli opamp kullanabilirsin.
Bu opamp sadece DC için kullanılıyor.
Alt referans için 25k belirlemiştik. 741 e bağlı olan. Diğer trimpot 10k olsa da 20k orada kullanılabilir.
Benim önermiş olduğum trimpotlar senin PCB ye tam uyumlu tiplerdir.
LED voltajı değiştirildiğinde referans değişmez.
Önemli olan çok turlu ya da tek turlu olması değil. Önemli olan o trimpot PCB ye lehimlendiğinde dışardan ufak bir tornavida ile ayar yapabilmendir.
Ayar yeri PCB nin iç tarafında kalırsa veya üstten ayar yapman gerekirse ne yapacaksın.
OPA serisi opamplar sanırım daha düşük offsetli idi.
Önemli olan çok turlu ya da tek turlu olması değil. Önemli olan o trimpot PCB ye lehimlendiğinde dışardan ufak bir tornavida ile ayar yapabilmendir.
Ayar yeri PCB nin iç tarafında kalırsa veya üstten ayar yapman gerekirse ne yapacaksın.
LM3915 entegresini Ersin elektronikte de gördüm. Acaba buradaki entegre orijinal midir? Sitedeki ürünler genel olarak kaliteli ve orijinal geldiği için acaba mı dedim
LM3915 entegresini Ersin elektronikte de gördüm. Acaba buradaki entegre orijinal midir? Sitedeki ürünler genel olarak kaliteli ve orijinal geldiği için acaba mı dedim
Ben değişik yerlerden bir çok aldım.Hatta iade ettiklerim de oldu.Orjinal bulmak mümkün değil.Ama daha kalitelilerini bulabiliyorsun.Aslında görerek almak en iyisi ama o da pek mümkün olmuyor.Bu sitedekini bilemiyorum.Firmaların ellerine değişik parti ürünler zaman içerisinde geliyor şansına bağlı