Sen de o resme bakarak kendi tasarımını yapabilirsin.Gudurdum valla
Süper işçilik olmuş hocam.
Tüh yaa kötü olmuş.
Bu devreyi aynen kullanabilirsin.Aşağıdaki devreyi biz ANALOG PPM de kullanmıştık.Bunu yine kullanabilir miyiz peki.Buna 741 ilave etsek
Kafan karışmasın. Ben sana yol gösteririm.Yamyam hocam sizin EBU PPM devresi üzerinde kendime göre değişiklik yaparak LM741 bağlantılarını yapmaya çalıştım.LM741 için göstermiş olduğunuz zener diyot,trimpot ve direç bağlantısınıda yaptım .Ama kafam çok karıştı.Bir kontrol edebilirseniz.Sonuç ne çıkacak ?Çok boşluklar kaldı tabi.
Teşekkür ederim Yamyam hocam ben dediklerin doğrultusunda çizip tekrar yollarım.Senin yardımın olduktan sonra benim çizmem öğrenmem açısından daha keyifli oluyor.Şimdilik iyi geceler.Kafan karışmasın. Ben sana yol gösteririm.
Ancak proteusa müsait olmadığım için seni böyle uğraştırıyorum. Yoksa çizer PCB yi sana postalardım.
İlk önce önemli unsurları belirteyim.
LM3915 in 10. ledi ve LM3916 nın ilk ledini bu devrede kullanamıyoruz. Bu bacaklar boşta kalacak.
LM3916 nın ilk bacağını kullanamadığımızdan dolayı LM3915 in dot modunda çalışabilmesini de sağlayamıyoruz. Bu yüzden tasarımımız ecik çetrefilli oluyor.
Bu sebepten dolayı LM3915 te daha önce kullanmış olduğumuz 11 nolu bacaktaki ve ilk bacaktaki dirençleri de kullanmamız icab ediyor.
Ben çizimdeki hataları mümkün mertebe düzelterek sana yol göstermeye çalışacağım.
Şimdi ecik paint ile mıncıkladım.
Ekli dosyayı görüntüle 92020
Devre şemasını takip ederek yukardaki gibi çizmeye çalış.
İlk yapmamız gereken şey kullanılmayan ledlerin yerinde oluşacak boşluklar.
DOT/BAR için her iki entegrenin 9 nolu bacağı köprülenecek ve 3 nolu bacaklardan birisine verilecek. 3 nolu bacak zaten artı.
redresör devresi şimdilik olduğu gibi kalsın. önce LM2915 ve 3916 ile display devremizi tam bağlarsak gerisi rahat.
Benim çizimimde bazı yerler deforme oldu. Sen yeniden besleme uçlarını çekersin.
YazmamSon düzeltmeleri yaptım.Komponent değerlerini üzerine yazdım.Yazmadıklarımın değerleri ne olacak hocam siz yazabilir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?