Amator ledli gostergeyi profesyonel hale etirmek icin girise ya bir yukseltec ya da zayiflatici koyacagiz.
O zaman ibreli bir PPM yaparak, 0db seviyesini 1Vp olacak şekilde ayarlarsak yeterlidir gibi anlıyorum.
Peki +3db veya +6db gibi arsız sinyaller gelirse senin MCU nasıl davranacaktır.
Örnek ürün son derece şipirdek görünüyor.
Ürünün verilerindeki teknik değerleri incelersek, ben kabaca alt, referans ve üst seviyeleri işaretledim.
Hangi ledin kaç db ölçtüğünü,yani ölçeklendirme işini size bırakıyorum.
Ya da bu ürünü alıp bir ampliye takdığınızda, ledlerin seviyesine göre ampli çıkış gücünün o an için kaç W olduğunu bulabilmek size kalıyor.
Uzun süre önce işyerine bu projenin üst seviye tasarımını yapmıştım.Analog devrede trimpotunuz sicaklikla deger degistirecek fakat MCU yazilimindaki K degeriniz sicakliktan hic etkilenmeyecek.
-57db den +5db ye kadar, üst bölgeler 1 db çözünürlük alt seviyeler 1.5db çözünürlükte idi.
Her türlü koşullarda yıllarca çalışmasına rağmen en ufak değer kayması yaşanmamıştı. Ölçüm ve kıyaslamalar profesyonel cihazlarla yapılmıştır.
NOT:
Böyle bir cihazı bu projedeki gibi bir cihaz şeklinde yapabilirseniz, forumumuzdan bir çok kişi talep eder düşüncesindeyim.
TEKNİK ŞARTNAME:
-40 +3db ölçüm alanlı.
DOT/BAR modu.
DIN/ FAST modu.
Her ölçüm noktasının kaç db ye tekabül ettiğini gösterir skala ölçeği.