Kardeş köprü diyot çıkışında saf dc işareti alamazsın yaklaşık 24*1.4=33.6v salınım yapar çıkışta bu salınım da motorun kararsız çalışmasına sebep olur ikincisi ise motor lar ilk kalkışta aşırı akım çeker bu durumu çözmen için anahtarlamalı bir power supply yapman lazım. Eğer köprü diyot çıkışına bir filtre kondansatörü koyup buck konvertör devresi tasarlarsan sorunun çözülürSorum mu anlaşılır değil, bu konuyla alakalı bir konu açıldı da ben mi bulamadım anlayabilmiş değilim açıkçası? 190 W lık 5 adet dc motor var. Bu motorlar aynı anda kalkacak ve aynı anda duracak.
24V çıkışlı 500VA lik trafodan 2 tane KBPC5010 köprü diyota besleme verip bu diyotların çıkışından da 2 motoru ayrı ayrı çalıştırmayı denedim.
24V çıkışlı 750VA lik trafodan 3 tane KBPC5010 köprü diyota besleme verip bu diyotların çıkışından da 3 motoru ayrı ayrı çalıştırmayı denedim.
Fakat trafolar ve köprü diyotlar aşırı ısınıyor.Diyotların hepsininde ayrı ayrı soğutma sacı var.
Bir kaç sefer çalıştırdıktan sonra yanan diyotlar bile oldu. Yanlış olan ne bu sistemde? Ya da farklı bir yol mu denenmeli motorları çalıştırmak hususunda?
Kardeş köprü diyot çıkışında saf dc işareti alamazsın yaklaşık 24*1.4=33.6v salınım yapar çıkışta bu salınım da motorun kararsız çalışmasına sebep olur ikincisi ise motor lar ilk kalkışta aşırı akım çeker bu durumu çözmen için anahtarlamalı bir power supply yapman lazım. Eğer köprü diyot çıkışına bir filtre kondansatörü koyup buck konvertör devresi tasarlarsan sorunun çözülür
trafonuz enaz 1000w olmalı yada üzeri bir değer çıkışınada rahat çalışsın derseniz köprü diyort çıkışına 5-6 adet enaz 10.000 uf 50-63 volt elektrolitik kondansatör koymalısınız yok bunlarla uğraşmam derseniz hazır smps besleme tavsiye ederim daha kararlı olur...ayrıca bu yaptığınız sistemde boşta iken voltaj yükselmesi olacaktır tam 24v dc boşta alamazsınız tahminimce voltaj 36-38 volt arası oynayabilir yükte 24 vdc olabilir ondan derim hiç uğraşmayın hazır smps güç kaynağı kullanın...umarım reklama girmez örnek link https://urun.n11.com/led-aydinlatma...VVaqaCh37JAhxEAQYASABEgLsY_D_BwE&gclsrc=aw.ds saygılar kolay gelsin.
Eğer motorların hepsi birlikte eş zamanlı eşit güç üreteceklerse motorları seri bağlayıp akımı düşürebilirsiniz. Ayrı ayrı çalışacaksa olmaz.