Bunu ESP32 ile 12 bit, yani okuduğunuz değeri 0-4096 arasında değerlendirecekseniz bu hassasiyeti "ucuz yollu" elde edemezsiniz.
Analog olduğundan eminmisiniz.
Siz en iyisi ürünlerin kodlarını verin, daha kolay olacak.
4 20 ma bişi olsaydı bişi olmaz derdim. ama uzaklık 100 metreden fazla ise sıkıntı yaratabilir. ama kabloların yanından değilde temiz bir yerden blendajlı kablo ile götürebilirsen belki çalışır rs 485 ihtimalini değerlendir derim
eğer olmuyorsa ucuz transdüserler var onu 4 20 ma çevirebilirsin ama ucuz değil onlar
1. PWM çıkışını kullanmak. Bunun için hızlı opto coupler kullanabilirsiniz ve optik izolasyon nimetlerinden faydalanabilirsiniz Ekli dosyayı görüntüle 103547
Hocam Allah razı olsun 2. Seçenek açıkçası hoşuma gitti ki bu sensörün hem Uart hem PWM çıkışlı olanı da var zaten. Ama şunu soracağım PWM çıkışıyla ölçmek istedim diyelim aradaki mesafeden kaynaklı sıkıntıları gidermek için ne yapmam gerektiğini yada nasıl önleyeceğimi tam anlamadım bu konu hakkında her hangi bir yazı var mı ya da anlatma şansınız.
yav pvmde kare dalga gönderiyor derdimiz mesafe ise pwm konvertörle opamp yapmak lazım yani pwmde bozulabilir çok uzun mesafe ise ardunyoda 4 20 ma olması lazım önce onu araştır derim.
Benim bildiğim yok tekrardan voltaja çevirmek gerekiyor sanırım. Yanılıyor olabilirim
Hocam Allah razı olsun 2. Seçenek açıkçası hoşuma gitti ki bu sensörün hem Uart hem PWM çıkışlı olanı da var zaten. Ama şunu soracağım PWM çıkışıyla ölçmek istedim diyelim aradaki mesafeden kaynaklı sıkıntıları gidermek için ne yapmam gerektiğini yada nasıl önleyeceğimi tam anlamadım bu konu hakkında her hangi bir yazı var mı ya da anlatma şansınız.
yav pvmde kare dalga gönderiyor derdimiz mesafe ise pwm konvertörle opamp yapmak lazım yani pwmde bozulabilir çok uzun mesafe ise ardunyoda 4 20 ma olması lazım önce onu
100m civarı maks 150 metre. Kablo tipi TTR kablo düşündüm çok aşırı maliyetli bir kablo olmazsa olabilir. İşte data filtreleme gibi konulara yabancıyım desem yalan olmaz.
Kablo uzunluğunda bir problem yok, yalnız RS485 için 6 ileklenli kablo kullanılır.
PWM için Fiber Optik kablo bile kullanabilirsinz, metresi 640TL.
Gürültü derdiniz 0 olur.
Kullandığınız sensörün 58$ olduğu düşünüldüğünde bu seviyedeki meblağlar dert olmaz sanırım.