50 Hzlik motorun 60 Hz şebekede çalışması.

dethrone

Üye
merhaba arkadaşlar,

50Hz' e göre sarılmış bir motoru 60 Hzlik şebekede frekans konvertörü ile kullanabilir miyiz?

konvertör ile 50hz çıkış alıyorsan elbette ama voltajları aynımı ?yani şebek e ile motor voltajı?

konvertör ile 50hz çıkış alıyorsan elbette ama voltajları aynımı ?yani şebek e ile motor voltajı?
frekank konvertörünün amacı motoru istediğin devirde caliştirabilmen degil mi. sonucta istedigin frekans çıkışını alabilirsin

ben sisteminin sadece 50hz e uygun olduğunu varsayrak söyledim elbette hız ayarı dahi yapabilirsin tavsiyem tork için de dikkatli ol kolay gelsin

ben sisteminin sadece 50hz e uygun olduğunu varsayrak söyledim elbette hız ayarı dahi yapabilirsin tavsiyem tork için de dikkatli ol kolay gelsin
şimdi olay şu bir motor var 60 hz lik sarılmış ve gücü arttrilmiş. su an arabistandayim bu motoru burda kullanmak istiyoruz fakat koruma elemanlarını gücü arttırılmamış motora göre secmişler . biz sabit güçte olan motor getirtmek istiyoruz fakta nasıl olsa frekans konvertörü ile calistiriyoruz motor özel 60 hzlik sarım degil de direk güçte sabit kalacagina göre 50 hzlik standart motor mu getirtsek die düşündük de emin olamadik.

Motorun yükü nedir? hız faktörüne göre torkta dada sıkıntı çıkacağından tam verim alınamyabilir.Yoksa konvörter kullanman sıkıntı değill elbet.Şebeke 60/50 diye verilmiş oralarda son olarak sistem hasssas birşey değilse denemnizde fayda var.Ama motor özel bir motor olduğuna göre değiştirilirse bana göre ek masrafta çıkar Allah yardımcınız olsun.

Forum istatistikleri

Konular
129,840
Kullanıcılar
452,679
Son üye
kenan7777

Yeni konular

Geri